Căutare

Share this article
„Visez despre pictură şi apoi îmi pictez visul”, spunea odinioară Van Gogh. Astăzi, se pare că visele sale au inspirat alte vise, iar pictura sa renaşte într-un film pictat. 
„Loving Vincent” este o premieră mondială: prima animaţie de lung metraj pictată realizată vreodată. Este un film dedicat vieţii pictorului Vincent Van Gogh, produs de Breakthru Films şi Trademark Films, case de producţie câştigătoare ale Oscarului. 
Apar în film peste 120 de lucrări Van Gogh, iar scenariul „este bazat pe fapte reale”. Scenariştii au avut ca materie primă peste 800 e scrisori din corespondenţa personală a celebrului pictor. Pe baza acestora au fost conturate personajele filmului, intriga şi evenimentele care au dus la moartea sa neaşteptată.
Tehnica pe care se bazează filmul dedicat lui Van Gogh se numeşte Painting Animation Work Stations. Pe scurt – PAWS. Este vorba despre nişte „bancuri de lucru” speciale, inventate şi patentate de BreakThru Productions, un spaţiu de lucru care permite unei echipe de 30 de pictori să lucreze simultan la cele 80 de minute ale filmului. Se lucrează deja de doi ani la această producţie (filmul trebuia să se lanseze în 2015, la 125 de ani de la moartea pictorului). Echipa de pictori trebuie să picteze de mână 56.800 de cadre, fiecare în parte fiind o pictură în ulei realizată în stilul şi cu tehnica folosită de Van Gogh. 
Pelicula urmează a fi lansată în cursul anului 2016 şi este regizată de Dorota Kobiela, regizoare care a studiat pictura şi a absolvit Academia de Arte Frumoase din Varşovia.
Site oficial: www.lovingvincent.com
Trailer:

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO