Privirile care trădează - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Juriul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes este unul format preponderent din femei, ceea ce pentru mulţi înseamnă o declaraţie evidentă de susţinere a unor mişcări precum  #MeToo şi #TimesUp. Cate Balanchett, preşedinta juriului, a transmis însă, încă de la început, că astfel de mişcări nu au jucat un rol în alegerea juriului sau a filmelor din competiţie. Actriţele Kristen Steward şi Léa Seydoux, regizoarea Ava DuVernay, cântăreaţa Khadja Ni se numără printre femeile care alcătuiesc juriul din care mai fac parte personalităţi precum actorul taiwanez Chang Chen, regizorul francez Rober Jules Guédiguian, regizorul francez-canadian Denis Villeneuve şi regizorul rus Andrey Zvyahintsev. ”Există mai multe femei în competiţie. Ele nu sunt acolo datorită genului lor, sunt acolo datorită calităţii muncii lor. Le vom evalua ca oameni de film, aşa cum trebuie”, declara Blanchett la începutul festivalului, când actriţa făcea senzaţie cu vestimentaţia ei Armani Privé, pe care a purtat-o şi la Globurile de Aur din 2016, şi pe care a folosit-o acum ca pe un puternic mesaj de promovare a sustenabilităţii în modă. 

Toţi ochii sunt aţintiţi zilele acestea spre Cannes, unde toată floarea industriei cinematografice este prezentă. Şi, ca la orice festival de această anvergură, nu lipsesc nici picanteriile care-I dau un plus de strălucire. Una din acestea este legată de apariţia în public a celor două actriţe, australianca Cate Blanchet (”Elizabeth”, ”The Aviator”) şi Kristen Stewart (”On the Road”, ”The Twilight Saga”) care au făcut deliciul internauţilor (şi nu numai) prin gesturile şi privirile pe care şi le-au arătat una alteia. În mod evident, Kristen Stewart a fost cea care a sorbit-o din priviri pe venerabila ei colegă oferind privitorilor scene demne de un film. Oricât de neutru ai vrea să fii, nu poţi să nu observi sesucţia din privirea lui Kristen, care pare cu adevărat îndrăgostită de cea pe care o priveşte. Stewart este o bisexuală declarată, în timp de Blanchett doar a interpretat rolul unei astfel de femei în filmul ”Carol”. Ceea ce este suficient pentru ca fanii celor două actriţe, şi nu numai, să construiască scenarii tematice (asta chiar dacă Stewart este în prezent iubita modelului Stella Maxwell iar Blanchett este căsătorită cu Andrew Upton de peste 20 de ani).

Un internaut a imaginat, spre exemplu, o situaţie în care Cate conversează cu Kristen: „Kristen: Ştiu ce eşti. Cate: Spune-o. Cu voce tare. Spune-o. Kristen: Bisexuală.

 

Un alt fan scrie: „Modul în care Kristen Stewart se uită la Cate Blanchett… Cred că ne dăm seama cu toţii.” În timp ce altul declară amuzat: ”Dacă Cate Blanchett şi Kristen Stewart nu sunt căsătorite cu 27 de copii până la sfârşitul celor două săptămâni, chem poliţia”. Iar scenariile nu se opresc aici, internauţii continuând să-şi imagineze vrute şi nevrute despre cele două actriţe. Suntem tare curioşi cum se va stinge acest foc iscat doar de privirile pline de dorinţă ale unei actriţe.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO