Program de vară pentru cei mici: Caravana Muzeelor - LIFE.ro
Mergi la conținut

Opt muzee şi case memoriale din Bucureşti îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani la ateliere de educaţie cultural-artistică desfăşurate în perioada vacanţei de vară în cadrul celei de-a cincea ediţii a evenimentului „Caravana Muzeelor” Doritorii vor cunoaşte mai bine oraşul prin activităţile dedicate care au loc în perioada 13 iulie – 2 septembrie, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 şi care durează aproximativ două ore, informează Muzeul Municipiului Bucureşti, citat de News.ro.

Palatul Suţu, Muzeul Theodor Aman, Colecţia Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, Casa Memorială Gheorghe Tattarescu, Muzeul Victor Babeş, Muzeul Dr. George Severeanu, precum şi un muzeu-surpriză îşi vor deschide porţile pentru a întregi un spaţiu de învăţare atractiv.

„Prin intermediul jocului şi al artelor, copiii vor descoperi, pe înţelesul lor, câteva secrete ale muzeelor şi tehnici artistice inspirate de obiectele de preţ găzduite de acestea, pe care le vor experimenta cu pensula în mână şi foaia albă în faţă, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj şi linogravură”, au transmis reprezentanţii Muzeului Municipiului Bucureşti, citaţi de News.ro.

La Muzeul Theodor Aman se va desfăşura, între 13 şi 15 iulie, de la ora 10.00, „Atelierul maestrului Theodor Aman”, prin care copiii vor descoperi prima casă-atelier de artist din România, construită după planurile maestrului, despre cum picta acolo Theodor Aman şi despre seratele pe care le organiza. La activitatea practică, copiii vor participa la un atelier de pictură, folosind acrilic pe pânză.

Joi şi vineri, de la ora 10.00, vor avea loc atelierele „Natura statică”, în care copiii vor învăţa despre picturi cu flori, fructe şi obiecte felurite şi vor picta pe lemn cu acrilic, o natură statică, respectiv „Theodor Aman şi gravura”. La cel de-al doilea atelier, cei mici vor experimenta linogravura.

Între 20 şi 22 iulie, de la ora 10.00, la Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, vor avea loc atelierele „Picturi din colecţia Macovei”, miercuri, „Mobilier pictat şi ceramică tradiţională”, joi, şi „Artele decorative”, vineri. Astfel, copiii pot descoperi casa şi povestea familiei Macovei, lucrările colecţionate de arhitectul diplomat Pompiliu Macovei şi de soţia acestuia, pictoriţa Ligia Macovei, dar şi despre cărţile ilustrate de ea. Cei mici vor ilustra o poveste scurtă folosind creioane acuarelabile, vor picta un vas de ceramică decorat cu motive tradiţionale româneşti şi vor decora cu acrilic pe pal melaminat.

La Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, între 27-29 iulie, de la ora 10.00, copiii vor descoperi o apreciată familie de artişti, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană, Karl Storck, primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte, înfiinţată la Bucureşti, şi continuând cu fiii acestuia, Carol şi Frederic. La atelierul de pe 27 iunie, cei mici vor modela în lut personaje diverse, inspirate de sculpturile din muzeu.

Pe 28 iunie, la „Animale şi plante din Grădina Paradisului”, copiii vor învăţa despre frescele realizate de pictoriţa Cecilia Cuţescu-Storck, în care sunt reprezentate animale şi plante, după care vor compune în tehnică mixtă o grădină locuită de animale fantastice.

Pe 29 iulie, cei mici vor afla despre „Peisajele de vară ale Ceciliei Cuţescu-Storck”, realizate la Balcic, unde Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck aveau o casă în vecinătatea Castelului Reginei Maria, şi se vor inspira să realizeze pe carton, cu acrilic, vederi de trimis părinţilor şi bunicilor.

 Taxa de participare la Caravana Muzeelor, care include materialele folosite şi accesul în muzeu, este de 10 lei pe atelier.

 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora