fbpx

Căutare

Share this article

“Suntem acum alături de cei mai mari compozitori din istorie” – acestea au fost cuvintele rapper-ului Jay Z la aflarea veştii că numele lui va fi introdus în Songwriters Hall of Fame (fondat în 1969 din dorinţa de a recunoaşte valoarea unor mari compozitori). “Aceasta este o victorie pentru noi. Îmi amintesc momentul în care rapp-ul a fost declarat un moft”, a mai spus, citat de „The Guardian”, artistul care va fi onorat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la New York în luna iunie.

Rapper, businessman, unul dintre cei mai prolifici şi premiaţi muzicieni din toate timpurile (21 de premii Grammy), dar şi unul dintre cei mai bogaţi (cu o avere estimată la 520 de milioane de dolari, conform revistei “Forbes”), Jay Z îşi merită pe deplin acest loc dacă ne gândim că “a schimbat modul în care ascultăm muzică”, după cum a mărturisit chitaristul Nile Rodgers, dar şi pentru că au trecut mai bine de 20 de ani de la primul său “Reasonable Doubt”, 1996 (vândut în peste 100 de milioane de exemplare), acest prag de 20 de ani de carieră fiind unul din criteriile după care sunt aleşi artiştii în Songwriters Hall of Fame. 

Tot în acest an, alături de Jay Z, vor fi introduşi în Songwriters Hall of Fame artişti precum Max Martin (care a compus piese pentru Taylor Swift, Katy Perry sau Ariana Grande), Jimmy Jam şi Terry Lewis, care au compus şi produs pentru Janet Jackson, Mariah Carey şi Usher

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO