Rase de câini care rămân mici, perfecte pentru apartament - LIFE.ro
Mergi la conținut

Sunt jucăuși, adorabili și prieteni de nădejde. Noi îți prezentăm 7 rase de câini care rămân mici, însă care au o personalitate puternică.

Cățeii de mici dimensiuni sunt iubiți atât de copii, cât și de adulți. Partea bună este că nu le trebuie prea mult spațiu ca să fie fericiți, așa că pot trăi foarte bine și într-un apartament.

Rase de câini care rămân mici:

Yorkshire Terrier

Foto: Yorkshire Terrier
Sursa: iStock

Yorkshire Terrier este un câine mic, cu o super personalitate. Cu o înălțime de 17-18 cm și o greutate mai mică de 7 kilograme, Yorkie este un tovarăș dedicat și protector. Deși sunt extrem de energici, Terrierii Yorkshire nu au nevoie de prea mult exercițiu. Cu toate acestea, acești căței jucăuși au nevoie de îngrijire considerabilă. Blana lor lungă și mătăsoasă trebuie pieptănată în mod regulat.  Câinii din rasa Yorkshire Terrier  sunt animalele de companie perfecte, indiferent de locuință pe care o ai – casă cu curte sau apartament.

Chihuahua

Foto: Chihuahua
Sursa: iStock

Chihuahua este o rasă de câini care devine din ce în ce mai populară. Este cea mai mică rasă de câinei, având o înălțime mai mică de 20 cm și o greutate de maxim 3 kilograme. Cu toate astea, Chihuahua este un câine neînfricat. Acest cățel mic este temperamental și încăpățânat, deci nu este chiar pentru oricine. Dar în casa potrivită și cu un stăpân iubitor, se poate transforma în câinele perfect. Chihuahua nu are nevoie de mult exercițiu, iar îngrijirea lui depinde de cât de blănos este.

Pomeranian

Foto: Pomeranian
Sursa: iStock

Acest cățel superb face parte din familia Spitz, fiind cel mai mic membru al acesteia. Seamănă cu o vulpită, este un câine alert, vioi, cu blană multă, în diverse culori. Cântărește cel mult 3 kilograme și, cel mai adesea, înălțimea lui este în jur de 20 de cm.

Papillon

Foto: Papillon
Sursa: iStock

Papillon (fluture) a primit numele datorită urechilor sale în formă de fluture. Câinii din rasa Papillon sunt mici, dar extrem de energici. Au nevoie de foarte mult exercițiu, nu se plictisesc să alerge mingea minute în șir. În același timp, tânjesc după atenția stăpânilor, fiind niște câini de familie excelenți. Sunt inteligenți, învață repede, fiind și foarte ascultători. Câinele Papillon este o alegere foarte bună pentru familiile cu copii. Câinii Papillon au între 2 și 4 kg și pot ajunge până la cel mult 28 cm.

Bichon Maltez

Foto: Bichon Maltez
Sursa: iStock

Bichonul Maltez este  una dintre cele mai apreciate rase de caini care raman mici. E un câine jucăuș, energic și neînfricat, fiind și un excelent animal de companie. Este elegant, iar atunci când pășește dă impresia că parcă plutește. Dacă majoritatea raselor de dimensiuni mici au apărut ca urmare a încrucișărilor de rase, Bichonul Maltez a fost mic încă de la început. Deși este un cățel mic și adorabil, îi place să se joace dur și le ține piept chiar și câinilor de talie mai mare.

Personalitatea unui Bichon depinde foarte mult și de felul în care a fost dresat. Au nevoie de atenție încă de când sunt mici și, nedresați, se pot transforma în niște căței dificili. Ca să fie fericiți, au nevoie de foarte mult exercițiu. Își adoră stăpânii și urăsc când aceștia pleacă de acasă.

Bichonul maltez poate ajunge până la 3.5 kg și au o înălțime de maxim26 cm.

Toy Poodle / Poodle pitic

Foto: Poodle pitic
Sursa: iStock

Cățeii din rasa Toy Poodle arată ca și cum ar fi de jucărie. Pudelul este o rasă de câini foarte inteligentă, motiv pentru care a fost cea mai populară rasă de câini din întreaga lume pentru o bună bucată de timp.

Deși sunt câini foarte energici, ei se pot plictisi destul de ușor. Sunt creativi și căutători de necazuri, făcând diverse pozne.

Pudelilor le place să fie în centrul atenției, așa că nu va fi greu să-i dresați. Sunt câini prietenoși, dornici de comunicare și în general sociabili cu copiii. Cățeii din rasa Toy Poodle au între 24 și 28 cm și cântăresc 3-4 kg.

Toy Spaniel Englez / Spaniel Englez pitic

Foto: Spaniel Englez pitic
Sursa: iStock

Este un câine superb cu blană lungă și mătăsoasă, dreaptă sau ondulată. Cățeii Toy Spaniel Englez sunt jucăuși și blânzi, foarte veseli și extrem de sociabili. Adora compania oamenilor și sunt bucuroși când sunt ținuți în brațe.

Sunt foarte atașați de stăpânii lor, însă pot fi reticenți când vine vorba de străini. Au nevoie de un pic de timp de acomodare, fie că e vorba de oameni sau de alți câini.

Nu sunt prea activi, fiind considerați chiar un pic leneși. Cățeii din rasa Toy Spaniel Englez pot ajunge până la 28 cm și pot să cântărească între 3.6 și 6.4 kg.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora