Căutare

Share this article

Festivalul Internaţional de Film NexT – cel mai mare eveniment din România dedicat filmelor de scurt şi mediu metraj – îi provoacă pe cinefili la un maraton de filme între 22 şi 26 iunie. Câteva dintre cele mai bune filme realizate în ultimii ani, unele dintre ele premiate la Cannes şi Locarno, îşi fac loc în programele deja cunoscute ale acestui festival care a fost înfiinţat în 2006 în memoria regizorului Cristian Nemescu şi sound designerului Andrei Toncu: Competiţia Naţională şi cea Internaţională, Arthouse, NexT Is Feminist, LGBT, NexT Generation, NexT Kids.

Printre filmele ce pot fi vizionate la NexT se numără ”Crud/ Raw”, al Juliei Ducournau,o capodoperă horror modernă„, după cum o numeşte revista Rolling Stone. Recompensat cu premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes în 2016, filmul o are în centru pe Justine, o adolescentă obligată să treacă printr-un ritual de iniţiere ce se dovedeşte a fi un adevărat coşmar. Un alt film din line-up-ul festivalului este ”The human surge”, debutul regizoral al lui Eduardo Williams, un triptic focusat pe trei tineri din Argentina, Mozambic şi Filipine ce au în comun doar viaţa online pe care o duc în timp ce visează la peisaje bucolice. “Una dintre cele mai surprinzătoare, originale şi ingenioase forme de debut din ultimii ani”, după cum îl caracterizează criticul de film Andrea Picard, ”The human surge” a fost recompensat, în 2016, cu Leopardul de Aur în cadrul secţiunii Cineasti del Presente a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno şi o menţiune specială pentru cel mai bun film de debut.

Pe lângă proiecţiile de film – care vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvira Popescu dar şi în spaţii alternative – vor exista multe surprize despre care organizatorii NexT (Societatea Culturală NexT), care muncesc “cu spor” la noua ediţie, nu au oferit deocamdată detalii. Preţurile biletelor costă între 8 lei şi 80 de lei.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO