fbpx

Căutare

Share this article

Ambalajul unui produs este foarte important, femeile adoră să folosească cosmetice în recipiente frumoase. Însă, în ultima perioadă a început să conteze mai mult eficienţa unui produs şi mai puţin ambalajul atrăgător, frumos colorat, cu un design special, care să se remarce pe raft, printre sute de alte produse asemănătoare. Mai mult, pasionatele de cosmetice ne sfătuiesc să ne ferim de un anumit tip de ambalaj şi să optăm pentru ceva mai eficient. Iată despre ce este vorba:

Dacă la multe dintre produsele de machiaj şi la cele pentru igienă sau îngrijirea corpului ambalajul este din ce în ce mai practic şi mai inovator, la produsele pentru îngrijirea tenului lucrurile stau puţin diferit. Felul în care este ambalată crema de faţă poate face diferenţa între modul de aplicare şi eficienţa ingredientelor.

Borcan versus pompiţă sau tub

Cremele pentru ten, ambalate în clasicul borcănel, fie că este rotund ori pătrat, au început să piardă din popularitate. Asta pentru că modul de folosire poate contamina produsul cu bacterii. În mod normal, se recomandă utilizarea unei spatule pentru a lua crema din recipient, însă acest gest nu este unul practic, multe femei folosind degetele. Iar atunci când foloseşti degetul, o parte din produsul din borcan poate intra în contact cu bacteriile de pe pielea ta. În plus, de fiecare dată când deschizi crema, tot produsul intră în contact cu aerul şi lumina, ceea ce înseamnă că o parte din ingrediente pot oxida mai repede. Iar un ingredient oxidat devine ineficient, aşa că nu te vei mai bucura de toate beneficiile produsului. Asta în cel mai bun caz. Un scenariu mai pesimist ar fi faptul că un ingredient oxidat ar putea fi dăunător pielii. De exemplu, vitamina C oxidată ar putea cauza apariţia punctelor negre. La fel şi uleiurile vegetale oxidate. Pe de altă parte, o cremă ambalată sub formă de tub sau într-un recipient cu pompiţă este mult mai uşor de utilizat şi dozat. Formula nu mai este atât de expusă oxidării şi nici nu intră în contact cu bacteriile. De aceea, multe dintre brandurile de cosmetice au început să adopte aceste tipuri de ambalaj.

Totuşi, o mare parte dintre cremele cu renume rămân ambalate în mod clasic, în cutii de tip borcan. Asta pentru că multe femei s-au obişnuit şi preferă acest tip de ambalaj, mai ales pentru senzaţia de lux şi confort. Dacă şi tu te numeri printre persoanele care preferă astfel de ambalaje, optează pentru produse care nu conţin ingrediente sensibile la oxidare, precum vitamina C, retinolul, ceaiul verde sau uleiurile polinesaturate. De asemenea, poţi transfera conţinutul din borcan într-un recipient cu pompiţă. Şi nu uita să foloseşti o spatulă din plastic, le poţi cumpăra şi separat. De asemenea, este important să le dezinfectezi după fiecare utilizare fie cu alcool, fie spălându-le cu apă şi săpun. Apoi, asigură-te că respecţi termenul de valabilitate de pe cutie, în general este bine să foloseşti produsele ambalate în borcane în aproximativ şase luni, chiar dacă recomandarea este de un an. Iar produsele cu ingrediente sensibile la oxidare trebuie utilizate şi mai repede, în cel mult trei luni. Iar dacă ai creme de faţă deschise de mai bine de un an, atunci îţi recomand să le arunci. Cu siguranţă ingredientele nu mai sunt la fel de potente ca la început.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO