Recomandări de weekend: evenimente de neratat în 12 şi 13 noiembrie - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Vă propunem pentru acest week-end o porţie de film şi teatru, un concert cât se poate de neobişnuit pentru scena bucureşteană, filme şi ateliere pentru copii, dar şi un festival dedicat oamenilor mari, mai ales pasionaţilor de whisky. Degustaţi cu atenţie propunerile noastre şi alegeţi nu rămâneţi în casă!

Concert: Eivør

Este pentru prima dată când o puteţi vedea pe cântăreaţa feroeză Eivør în România. Aceasta va concerta pe 13 noiembrie, de la ora 21:00 la clubul Expirat-Halele Carol (str. Constantin Istrati 1). Dacă n-aţi auzit până acum de Eivør, trebuie să vă spunem că aceasta este o prezenţă stranie, o adevărată „vrăjitoare” pe scenă. Sesiunile de „vrăjitorie live” se întâmplă în faţa spectatorilor, pe scenă, iar incantaţiile ei exotice funcţionează, indiferent dacă sunt rostite în limba ei maternă, feroeza, sau în improvizaţii vocale cântate în limba universală a muzicii. Eivør propune publicului bucureştean ultimul său material, „Slør”. Preţ bilete: 70 de lei – în reţeaua şi la clubul Expirat-Halele Carol în seara concertului. Detalii pe twinarts.ro

Ralph Erenzo (Hudson) şi Tony Vanaria (Global Brand Ambassador Hudson)
Whisky Fest

Pasionaţii de whiskey şi bourbon mai au ziua de astăzi la dispoziţie să vadă şi să deguste o multitudine de sortimente din licorile prezente în festival. Prima ediţie a festivalului are loc la Casa Presei, Sala de Marmură.

Pe lângă întâlnirea cu peste 100 de etichete de whisky, de la sortimentele cele mai populare până la rarităţi cu o vechime mare, unele în premieră absolută în România, aveţi ocazia să participaţi la sesiunile de mentoring cu Tony Vanarya, Global Brand Ambassador Hudson (veţi avea ocazia să îl cunoaşteţi şi citind interviul de săptămâna viitoare de pe life.ro). Acestea au loc pe 12 noiembrie de la orele 18:00 şi 20:00 – sesiuni cu cele trei ediţii Hudson prezente în festival: Hudson Baby Bourbon, Hudson Four Grain şi Hudson Manhattan Rye. Preţul biletului pentru o sesiune de mentoring este de 20 de lei, iar băuturile degustate sunt incluse în preţ. Porţile festivalului se deschid la ora 16:00, iar după ora 20:00 sunt programate concertele Helen şi Otherside.

Detalii pe whiskyfest.mixtopia.ro

Meryl Streep şi Hugh Grant în „Florence Foster Jenkins”

Film: Florence Foster Jenkins

Meryl Streep şi Hugh Grant ar trebui să fie două motive destul de puternice care să vă convingă să mergeţi să vedeţi filmul care rulează în cinematografe deja. Pelicula spune povestea unei excentrice moştenitoare de origine americană care îşi propune să devină o soprană aclamată pe marile scene. Problema e că vocea sa nu prea o ajută în acest sens, însă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă. Mai mult de atât, partenerul depune eforturi mari să o susţină în visul său şi să o protejeze de eventualele dezamăgiri şi de ridicol. Ce credeţi? Va ajunge să cânte în Carnegie Hall?

Trailer:

 

Gigi Căciuleanu în „L’Om DaDa”

Teatru: L’Om DaDa

Vă recomandăm să faceţi tot posibilul să mai găsiţi bilete la spectacolul L’Om DaDa, un spectacol coregrafic semnat de Gigi Căciuleanu, care se joacă în această seară la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Atelier, de la ora 20:00.

Celebrul coregraf şi dansator ne introduce – în stilul său unic – în lumea DaDa (se împlinesc anul acesta 120 de ani de la naşterea părintelui dadaismului, Tristan Tzara), alături de actorul-dansator Lari Giorgescu. „Toţi suntem dadaişti. Defragmentăm, aruncăm ceva din noi pe scenă şi în viaţă”, spune Căciuleanu vorbind despre acest spectacol. Vă propunem să nu rataţi această experienţă unică! Preţul uni bilet: 40 de lei. Detalii pe tnb.ro

Filmul „Dreaming of Peggy Lee”

Festival: Kinodiseea

KINOdiseea este unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru copii din Europa Centrală şi de Sud-Est. A început pe 10 noiembrie şi se desfăşoară până pe 20 ale lunii la Cinema PRO, Cinema Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Ţăranului şi Hollywood Multiplex.

Ce puteţi vedea în cadrul festivalului? Peste 38 lungmetraje, 80 scurtmetraje, veţi putea participa şa 28 de ateliere şi la un bal mascat, veţi putea întâlni 30 de invitaţi internaţionali.

Competiţia cinematografică are trei secţiuni: KINOdiseea Youth, competiţie dedicată filmelor pentru adolescenţi, KINOdiseea Junior, competiţie care aduce publicului bucureştean cele mai noi, iubite şi apreciate filme pentru copii şi Competiţia de scurtmetraje, Junior şi Youth cuprinde 75 de filme din peste 20 de ţări, ce vor fi proiectate pentru categorii de vârstă diferite.

Detalii despre filme, workshopuri, ateliere şi seminarii sau despre balul mascat puteţi găsi pe site-ul festivalului: kinodiseea.ro.  

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO