Regatta Regina Maria, vânt bun la pupa - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Regatta Regina Maria este a treia competiţie din calendarul competiţional al acestui sezon de yachting pentru bărci mari şi s-a desfăşurat la Marina din Limanu fiind organizată de Life Harbour.

Primul start a avut loc sâmbătă (25 iunie) pe o vreme numai bună de navigat: vânt de aproximativ 14 noduri din direcţia nord  şi o temperatură ce atingea 30 de grade Celsius.

La start s-au prezentat  36 de ambarcaţiuni dintre care 15 la clasa Racer şi 21 la clasa Cruiser.

Concurenţii ambelor clase au avut două curse în această primă zi: una de tip inshore şi una de tip offshore. Cea din urmă, a avut o importanţă mai mare datorită sistemului de punctare astfel că la clasa Racer câştigători au fost cei de pe velierul Alexandra, iar la Cruiser cei de pe velierul Constantza.

Dacă după două zile de concurs velierul Constantza a urcat pe primul loc al podiumului la clasa Cruiser cu 5 curse câştigate din cele 6, lucrurile nu au stat aşa şi la clasa Racer. Incognito a reuşit  să câştige competiţia la o diferenţă de 1,6 puncte de ambarcaţiunea Scorpio, după o luptă până în ultimul moment. Deşi a avut un parcurs bun, echipajul  Alexandra nu a reuşit să urce pe podium, locul 3 fiind ocupat de velierul  Simina.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO