Regatta Rotary Mangalia la a şasea ediţie - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Regatta Rotary Mangalia a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediţie după ce în anul 2015 a reuşit cu ajutorul  asociaţiilor Seanergya Yachting Club şi Clubului Sportiv Balkan să obţină  statut de competiţie oficială înscrisă în calendarul Federaţiei Romane de Yachting. Ca şi în anii anteriori, Regatta Rotary Mangalia a  avut un scop caritabil, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru programul prin care elevii din Mangalia  vor avea parte de un curs de iniţiere in yachting.

Evenimentul a adunat la start 12 ambarcaţiuni  la clasa Racer, 5 la clasa Cruiser şi 4 la clasa Open. Concursul a început sâmbătă (30 iulie) cu startul cursei offshore, pe fondul unui vânt slab ( 9-12 noduri) ce se rotea destul de des. Datorită scăderii intesităţii vântului, organizatorii au fost nevoiţi să revină asupra traseului anunţat ( Start- Baliza Nr.3 din dreptul staţiunii Neptun- Finish Gate- Baliza Nr. 1-Finish) şi să-l scurteze eliminând astfel Finish Gate-ul si Baliza Nr. 1, iar primele ambarcaţiuni au sosit după mai bine de 3 ore intense de sailing. Cursa Offshore a fost câştigată la clasa Racer de LZ Yachting 1991 din Bulgaria, la clasa Cruiser de Getika şi de Cloud la Clasa Open.

Foto: Croaziere cu vele

Duminică (31 iulie) au avut loc 3 curse inshore ce au pus presiune destul de mare asupra echipajelor deoarece lupta pentru podium s-a dat până în ultimul moment. La clasa Racer prima cursă a fost câştigată de ambarcaţiunea Simina , iar celelalte două de către SetSail. La clasa Cruiser cursele au fost câştigate ,pe rând, de către ambarcaţiunile Pelikan Racing, Loreley şi Hope, iar la clasa Open toate cele 3 curse au fost câştigate de velierul Cloud.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO