Căutare

Share this article

Regina Marii Britanii a declarat război plasticului. Aceasta a interzis cu desăvârşire folosirea sticlelor de plastic şi a paielor de băut din reşedinţele regale. Palatul Buckingham a trecut primul la împlinirea acestornoi ordine, suverana arătându-se nerăbdătoare să aibă un palat cât mai „green”

Regina Elisabeta a devenit din ce în ce mai interesată de acest subiect după ce a lucrat îndeaproape cu Sir David Attenborough, celebrul prezentator tv, vocea numeroaselor documentare dedicate protejării planetei, pentru un documentar legat de conservarea faunei şi florei în ţările care fac parte din Commonwealth.

Cei doi, ambii aflaţi la vârste de peste 90 de ani, au fost surprinşi în timpul filmărilor având discuţii lungi pe această temă, dar şi petrecând momente amuzante împreună. Cei doi au făcut planuri pentru a crea o reţea de parcuri naţionale împădurite, în 52 de ţări ale Commonwealth-ului.

Noile măsuri eco pe care Regina doreşte să le adopte includ interzicerea treptată a paielor de băut din cafenelele publice, dar şi în alte domenii ale industriei HoReCa.
Cât despre reşedinţele regale, de la Buckingham Palace, Windsor Castle, până la Palace of Holyroodhouse din Edinburgh, cei care se ocupă de servirea mesei vor avea voie să folosească doar porţelanuri sau ceşti de hârtie reciclabile.

Purtătorii de cuvânt ai Casei Regale Britanice au declarat că membrii Familiei Regale sunt profund preocupaţi de reducerea impactului asupra mediului – atât la Palat, cât şi în lume. De altfel, se ştie cât de implicat este şi Prinţul Charles în acţiuni dedicate protejării şi conservării mediului. Acesta are propriul „rai verde” şi în România, la Valea Zălanului.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO