fbpx

Căutare

Share this article

Machiajul ne poate transforma radical aspectul facial punându-ne în evidență atuu-rile, dar ne și poate face să fim o versiune nu prea reușită a noastră. Este important, așadar, să găsim acel stil de machiaj care să ni se potrivească chiar și în funcție de tendințe care se schimbă, știm bine, de la an la an. Avem noroc totuși că unele reguli în materie de machiaj rămân neschimbate iar asta este valabil în primul rând la machiajul de seară. Indiferent de ocazie, trebuie să știi că este ideal să alegi machiajul în funcție de hainele pe care le porți, de tipul de ten (normal, mixt sau gras, tânăr sau matur) și forma ochilor. Poți să alegi fără rețineri un machiaj mai puternic (dacă nu o faci seara, atunci când?!) dar nu trebuie să uiți că una din regulile veșnice ale machiajului de seară este cea a contrastelor: dacă folosești mult fard închis pe pleoape, atunci restul machiajului trebuie să aibă tonuri dulci, ușor pierdute și invers, dacă alegi o nuanță puternică pentru rujul de buze, atunci pleoapele, obrajii trebuie scăldați în nuanțe diafane. În machiajul de seară ai marea libertate de a folosi tot felul de texturi începând cu cele clasice pâna la glitter, eye creme, gene false și multe altele.

Descoperă produsele necesare pe marionnaud.ro și notino.ro.

Care sunt pașii

Orice machiaj de seară trebuie să înceapă cu o curățare facială care presupune îndepărtarea machiajului de peste zi sau pur și simplu îndepărtarea impurităților cumulatae de pielea feței. Este recomandată curățarea cu apă călduță și apoi exfolierea rapidă cu un prosop. Odată curățată fața, e musai să folosești un hidratant după care poți aplica baze de machiaj alcătuită din fond de ten, anticearcan și pudră. Odată aplicată și baza machiajului, poți începe să te joci cu texturile și culorile în funcție de rezultatul dorit (clasic, machiajul smokey eyes sau machiaj de seara „cat eye”). E bine de știut că machiajul „smokey eyes” merge pentru aproape toate tipurile de ochi.

Machiaj ochi

În machiajul de seară se va începe întotdeauna cu machiajul ochilor pentru că acolo folosim mai multe farduri cu care vom pune în evidență privirea.
Primerul pentru ochi este extrem de util pentru că el ajută la menținerea pe timp îndelungat a fardurilor de ochi. Se aplică o cantitate foarte mică de primer, care se întinde uniform pe toată suprafața pleoapei.
Fardul de ochi este cel pe care-l poți mânui cu multă libertate, combinând nuanțe sau juxtapunând culori înrudite
Genele false sunt de ajutor atunci când vrei ca ceilalți să găsească în ochii tăi o privire senzuală
Tușul de ochi te va juta să pui în evidență forma ochiului sau să o corectezi
Rimelul. Iindiferet că-l alegi pentru alungire, pentru volum, pentru intensificare, acesta se aplică întotdeauna cu mișcări de la baza genelor înspre varf.
Conturul sprâncenelor. Dacă te-ai gândit cumva că sprâncenele nu au treabă cu lecția de machiaj, trebuie să înveți să le acorzi atenție conturându-le măcar puțin. Fără asta, machiajul este incomplet.

Machiaj față

Primerul de față ajută la hidratarea pielii oferind o bază pe care fondul de ten se va așeza mai bine. Trebuie aplicat în cantitate mică și vei vedea cât de mult ajută la obținerea unui aspect natural.
Fondul de ten. Ales în funcție de culoarea tenului, fondul de ten ajută la uniformizare și strălucire. Se aplică mai întâi în strat subțire iar dacă este necesar se mai intervine cu încă un strat.
Anticearcanul. Aplicat în zona de sub ochi cu mișcări de tamponare, acesta acoperă pelicula întunecată de sub ochi oferind strălucire pielii
Pudra de față ajută la menținerea fondului de ten
Sprayul fixare machiaj este gestul final dar și unul dintre cele mai importante ale machiajului de seară. Acesta oferă un plus de hidratare tenului, ajută la menținerea machiajului și conferă un aspect cât mai natural.

Machiaj buze

Balsamul de buze este destul de important în hidratarea și formarea unei baze pentru ruj
Creionul de buze se folosește pe conturul natural al buzelor sau puțin pe exterior atunci când se dorește un efect de mărire
Rujul de buze poate fi aplicat cu o pensulă pentru mai multă precizie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO