Rita Engleza, basarabeanca ce-i învață pe românii și moldovenii de pretutindeni limba engleză. Povestea unui business de mega succes ce oferă servicii și locuri de muncă și pentru români și adună milioane de followers în social media - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Dacă nu o urmăriți deja pe Instagram sau pe Tik Tok, deși mi-e greu să cred asta, vă recomand să o căutați pe Rita Engleza. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că pot să casc gura cu așa mare plăcere la niște mici pastile de limbă engleză și să mă intereseze viața personală a unui influencer, dar mai ales să aștept cu nerăbdare postările sale.

Margarita Druță, pe numele ei din buletin, trăiește în republica Moldova și este profesoară de limba engleză. S-a născut pe lângă Chișinău, într-o familie obișnuită de agricultori și probabil cu un traseu comun, ca al tuturor celorlalți. Numai că la un moment dat, în drumul ei au apărut niște steluțe argintii care au ghidat-o spre o mare pasiune: limba engleză.

A învățat singură limba engleză și tot singură s-a dezvoltat într-o direcție care a transformat-o într-unul dintre profesioniștii de top.

Azi are Fantastic English, o școală privată ce oferă cursuri de limba engleză și un brand extraordinar: Rita Engleza.

Rita, am impresia că ești unul dintre cei mai importanți influenceri din Republica Moldova și cred că ai cea mai mare comunitate online cu oameni interesați de limba engleză 😊. Așa e?

Ce ține de comunitate, cu siguranță suntem cei mai mari în proiectele Rita Engleza. Pentru că nu sunt doar eu, eu reprezint echipa. Dar nu m-am poziționat niciodată ca un influencer, ci sunt un soi de figură publică în educație și mi-am luat rolul acesta în serios. Pe educație cu siguranță am cea mai mare audiență și din research-ul meu reiese că și în România suntem cei mai mari pe limba engleză.

Repet, eu reprezint echipa Fantastic English, ce înseamnă 7 oameni doar în marketing și 20 de oameni în cursurile Rita Engleza.

Dar Rita Engleza e business-ul tău?

Da, e afacerea mea și a soțului meu. Sunt co-fondatoarea școlii Fantastic English, sub a cărei umbrelă încape și proiectul Rita Engleza care e un subproiect mai cunoscut pe online.

Rita Engleza

Ai spus că ți-ai asumat rolul acesta de educator. De ce ai face asta? e nevoie?

Oh, da! Cu siguranță e drastică nevoie. Și în România când merg observ lucrul acesta, dar cu atât mai mult observ la noi pentru că sunt aici zi de zi. Am remarcat un lucru: noi foarte des vorbim despre persoane influente care au ajuns să aibă succese remarcabile, inclusiv un câștig financiar foarte mare – că asta pe mulți îi interesează pentru că provenim dintr-un spațiu în care e multă sărăcie în continuare – și ajungem să-i scoatem mult în evidență, cumva să-i venerăm și e privită chestia asta ca un soi de: „fain că are așa rezultate, e lăudabil, dar eu așa nu o să pot”. Deci în capul omului de rând – și nu o zic cu ofensă – e cumva ideea asta că oamenii care au succes au avut și o doză de noroc, nu cred că e doar muncă grea.

Educația este tot, de la felul în care citești, ce citești, ce media consumi, cum alegi să-ți exprimi gândurile, emoțiile, unde mergi la job, cât de bine investești în propria persoană ca să avansezi. Și atunci, eu făcând asta și știind că misiunea mea este să inspir oamenii, să-i empower – cred că acesta e cel mai corect termen – realizez că o calitate mai bună a vieții stă în această evoluție progresivă. Asta vreau să le transmit oamenilor: câte un pic în fiecare zi.

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 Pagina următoare »
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO