fbpx

Căutare

Share this article

La început de primăvară, îţi propun o rutină de îngrijire a tenului ce îţi va face pielea mai frumoasă, mai hidratată şi mai luminoasă. Pentru că nu doar organismul are nevoie de o cură de vitamine şi extra hidratare, pentru a alunga anemia, ci şi pielea ta.

De curând, am avut ocazia să testez câteva dintre noile lansări cosmetice. Am început cu produse pentru îngrijirea tenului, special concepute pentru a hidrata, fiindcă după atâtea schimbări bruşte de temperatură şi după sezonul rece, tenul meu se resimte. Aşa că am apelat la un tratament intensiv, care să restabilească nivelul de apă din epidermă şi să-mi revitalizeze pielea. Vă propun un ritual pentru revitalizarea tenului by Sephora.

Pasul 1: Curăţare şi detoxifiere

Pentru a îndepărta impuriţăţile, am folosit spuma Detoxifying Foam Cleanser Sephora Collection (50 lei). Aceasta conţine extract de argilă marocană Ghassoul, care curăţă delicat şi are acţiune purificatoare asupra epidermei. Ca un magnet, spuma captează impurităţile şi curăţă porii în profunzime, eliminând urmele de machiaj şi excesul de sebum. Formula sa cu extract de Ghassoul purifică pielea, pentru un aspect mai proaspăt şi mai curat, iar spuma bogată transformă ritualul de curăţare într-o experienţă plăcută. Se aplică o cantitate mică pe piele, se masează uşor, cu mişcări circulare, apoi se clăteşte.

Pasul 2: Hidratare şi luminozitate

Pentru un plus de hidratare, mie îmi place să folosesc cel puţin o dată pe săptămână o mască şerveţel cu serum. De această dată, am testat masca Bear Water-Bang Hydrating Mask (28 lei), de la Oozoo/ exclusiv în magazinele Sephora. Aceasta conţine un serum ce oferă hidratare şi luminozitate, hrănind în acelaşi timp epiderma. Masca este îmbogăţită cu apă de cocos, dar şi un ingredient minune, denumit „Cleomilk”, inspirat din băile hidratante în lapte ale Cleopatrei. Iată cum să o utilizezi: îndoaie liniile 1 şi 2 pentru a împinge conţinutul către centrul urechii ursuleţului şi apasă. Înainte de a deschide plicul, asigură-te că ingredientele active au fost absorbite în mască, masând masca în interiorul plicului. Lasă produsul să acţioneze timp de 10 -20 de minute şi îndepărteaz-o, tapotând uşor excesul de produs rămas, până la absorbţia completă în piele.

Pasul 3: Un plus de prospeţime

Pentru că anumite produse hidratante conţin agenţi umectanţi, care extrag apa din dermă şi o duc spre epidermă, este indicat ca acestea să fie aplicate pe pielea umedă. De aceea, înainte de a folosi o cremă hidratantă, îmi place să pulverizez o loţiune tonică cu antioxidanţi. De această dată, am ales Sprayul Rose Hydrating Mist, de la Sephora Collection (30 lei). Acesta este potrivit pentru toate tipurile de ten, având o formulă lejeră, ce nu lasă pielea uleioasă ori încărcată. Studiile au arătat că după 28 de zile de utilizare, 87 % dintre cei care au testat acest produs şi-au simţit tenul mai hidratat şi mai luminos.


Pasul 4: Îngrijire de noapte

Pentru ca rutina să fie completă, este nevoie de un produs cu multe ingrediente emoliente, care să menţină nivelul optim de hidratare şi pe timpul nopţii şi să potenţeze ingredientele pe care le-ai aplicat pe piele până acum. Din când în când, mie îmi place să folosesc o mască de noapte, care este mult mai nutritivă şi mai onctuoasă decât o cremă obişnuită. Aşadar, am ales Tomato Soup Sleeping Pack, de la Skinfood / exclusiv în magazinele Sephora (60 lei). Aceasta conţine lapte şi extract de roşii, pentru un plus de hidratare şi tonifiere. Are o textură bogată, dar care intră destul de repede în piele, lăsând-o moale şi catifelată. Iar dimineaţa, când te vei trezi, vei fi uimită de cât de fin este tenul şi hidratat.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO