fbpx

Căutare

Share this article

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania propune, pentru al treilea an,  un eveniment premium dedicat pasionaţilor de vin, dar şi celor care doresc să aprofundeze acest domeniu. La această ediţie, care se va desfăşura între 19-20 mai, la Fratelli Studios, vom avea parte de workshopuri, o bursă RO-Wine, dar şi o secţiune VIP.  Gazdele evenimentului sunt Marinela V. Ardelean, Liviu şi Mihai Popescu, alături de Cornel Ilie şi Virgil Ianţu, ambasadori RO-Wine.

„Îmi plac începuturile şi îmi place să învăţ. Nu sunt un expert sau un foarte bun cunoscător al soiurilor de vin, dar îmi place eleganţa combinată, în acelaşi timp, cu relaxarea care formează ritualul unei tradiţii ce leagă prietenii. Vinul mi se pare o băutură a oamenilor educaţi, a celor pasionali, a artiştilor. Mă bucur că am intrat într-o lume nouă, dar veche de când lumea şi sunt mândru să fiu ambasadorul unui festival elegant prin definiţie: RO-Wine”, a declarat Cornel Ilie.

Peste 350 de vinuri de top, atent selecţionate, sunt oferite înspre degustare participanţilor la această ediţie a festivalului! Iubitorii de vinuri vor avea parte de o experienţă unică şi vor fi delectaţi cu foarte multe surprize, precum o zonă VIP, unde se pot întâlni cu peste 100 de vinuri super premium prezentate de specialişti de top în domeniu, dar şi cu o selecţie specială de Champagne, aparţinând a 12 producători, o secţiune gourmet, precum şi ocazia de a testa din unicitatea vinurilor „extreme”.

„Ne vom bucura, la această ediţie, de o selecţie deosebită de vinuri „extreme”. Printre ele se numără şi vinuri realizate la altitudini impunătoare faţă de nivelul mării sau vinuri preferate de Hannibal sau Omero. Totodată, mă încântă să anunţ, în premieră, bursa RO-Wine, ca una dintre cele mai importante noutăţi cu care vine ediţia a treia a festivalului!

E o bursă de formare, de 6 săptămâni, în valoare de 10.000 de euro, în nordul Italiei, Treviso, în perioada septembrie-octombrie 2018, oferită de GiottoConsulting în parteneriat cu RO-Wine, prin care ne dorim să sprijinim şi să încurajăm viitorii specialişti din domeniul vitivinicol. Abia aştept să aflăm cine se va bucura de experienţa stagiului din Voldobbiadene, districtul cel mai important de vin spumant din Italia!”, a declarat Marinela V. Ardelean.

 „Aşa cum avem nevoie de educaţie în orice domeniu, aşa cred că pentru a te bucura de un vin de calitate, trebuie să îi ştii povestea, cum s-a născut, ce viaţă a avut şi de ce ai vrea să-ţi fie prieten. De aceea, sunt încântat să fiu ambasadorul RO-Wine, festivalul care aduce împreună povestitori, ascultători şi viitori prieteni ai vinului. Vă aştept să apreciem împreună unele dintre cele mai deosebite vinuri româneşti şi internaţionale”, a declarat Virgil Ianţu.

Toţi tinerii pasionaţi de sectorul vitivinicol care au urmat sau urmează studii în oenologie, chimie, microbiologie sau ştiinţă alimentară, şi doresc să urmeze o carieră în acest domeniu sunt invitaţi să ne trimită CV-ul, însoţit de o scrisoare de intenţie, pe [email protected], şi să ne convingă că merită această bursă! Data limită a înscrierii este 20 iunie.

Stagiul formativ este finanţat în totalitate şi se va desfăşura în laboratoarele GiottoConsulting. Metode analitice chimice şi microbiologice de struguri, protocoale de vinificaţie, controlul şi gestionarea fermentaţiei, degustări şi selecţii de vinuri bază sunt doar câteva dintre subiectele acoperite în cadrul acestui program.

De asemenea, în cele două zile ale festivalului, vizitatorii vor avea ocazia să participe la workshopuri inedite, prezentate de experţi internaţionali, care vor completa experienţa în lumea vinului.

Pe 19 mai, Stefano Saderi va susţine workshopul: „What is quality?…In a profitable wine business”, în timp ce Roberto Bartolomeo Lepori va aprofunda tema vinurilor extreme: „Extreme wines from heroic viticoltore”. Duminică, 20 mai, iubitorii de vinuri îşi pot da întâlnire la masterclass-ul: „The wine in the future” cu Helmuth Koecher, fondator şi preşedinte al Merano Wine Festival – unul dintre cele mai exclusiviste evenimente de profil din Europa, cu o vechime de aproape 30 de ani.

Accesul la workshopuri şi masterclass-uri se face pe bază de bilet, separat de cel de la festival, ce poate fi cumpărat de pe romaniawinefestival.com. Preţul de intrare la fiecare workshop este 150 lei, respectiv 200 lei la masterclass.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO