fbpx

Căutare

Share this article

După o mulţime de amânări, premiera mult aşteptatului film din seria Batman a fostanunţată în sfârşit pentru primăvara lui 2022. Pelicula trebuia să iasă în public mai întâi în vară, apoi în această toamnă, însă imediat după reluarea filmărilor suspendate în 2020 din cauza pandemiei, actorul care îl întruchipează acum pe Batman, Robert Pattinson, s-a îmbolnăvit de COVID, aşa că filmările au tot fost întrerupte. Au urmat alţi membri care au luat virusul şi noi amânări.

Robert Pattinson este noul Batman

4 martie 2022 este data la care este stabilită din nou premiera lungmetrajului The Batman, primul în care rolul supereroului îi revine actorului britanic Robert Pattinson. Iar trailer-ul abia lansat arată o față neaşteptată a personajului, o versiune sumbră şi violentă a acestuia.

Şi deşi anunțul că Robert Pattinson îl va juca pe Batman a enervat un pic fanii care erau convinşi că actorul nu este cel mai potrivit pentru rol, trailerul arată că sunt şanse mari să se fi înşelat.

Ce-i drept, nici Pattinson, când a dat proba, nu a fost foarte sigur referitor la rezultat. A trebuit să îmbrace costumul purtat de Val Kilmer în 1995, iar asta a părut o misiune imposibilă.

„A fost nebunie. Îmi aduc aminte că încercam să-l îmbrac şi mă gândeam că e imposibil, o să fie absolut imposibil. Am tras 2 duble şi mă întrebai (n.r.: i se adresează lui Matt Reeves, regizorul filmului) ce pot să fac în privinţa transpiraţiei. Şi eu eram: Nimic! N-am nicio soluţie în privinţa asta.”

Chiar dacă a părut că proba nu a fost tocmai o reuşită, Pattinson a convins. Şi nu doar că a convins, dar a şi primit misiunea de a arăta o nouă faţă a lui Batman. În noul film accentul este pus mai mult pe trăirile personajului decât pe misiunea de supererou, iar regizorul e convins că este cel mai emoţionant film cu Batman ce a fost făcut vreodată.

Foto: gamerant.com

În noul Batman Catwoman va fi interpretată de Zoe Kravitz, The Penguin va fi jucat de un Colin Farrell de nerecunoscut şi Paul Dano în pielea lui Riddler.

Neîncrezător în talentul lui actoricesc, Pattinson a devenit în câţiva ani unul dintre cei mai bine plătiţi actori din lume

Vedeta din Twilight s-a născut la Londra şi a luat contact cu artele frumoase încă din primii ani de viaţă. La 3 ani începea să cânte la pian, la 5 ani cânta şi la chitară, iar în adolescenţă a intrat în lumea teatrului. Mai întâi, în spatele scenei, apoi şi pe scenă. Aşa a şi fost remarcat, de altfel, de către un agent care i-a arătat că poate face mai mult decât actorie de distracţie.

La 19 ani primea biletul către celebritate odată cu rolul lui Cedric Digory în celebrul Harry Potter şi Pocalul de Foc. 2 ani mai târziu era distribuit în rolul ce avea să-l facă cunoscut la nivel mondial şi să-l transforme într-unul din idolii adolescenţilor din întreaga lume: Edward Cullen în saga Twilight.

Robert Pattinson în Harry Potter, foto: goat.com.au

Ai fi crezut că era tot ce-şi putea dori un tânăr actor, însă nu a fost la fel şi pentru Robert Pattinson, care a ales să se retragă puţin din lumea de la Hollywood şi a optat pentru mai multe filme independente ce s-au bucurat de mare succes în rândul criticilor, în ciuda nesiguranţei care pare să-l caracterizeze pe tânărul actor.

„Nu ştiu exact cum să joc. Nu sunt sigur pe mine când vine vorba de interpretat un rol ca o persoană normală. Nu cred că sunt grozav când vine vorba de subtilităţi.”

În ciuda nesiguranţelor care îl macină, Pattinson este printre cei mai bine plătiţi actori din lume, a fost numit de către Time unul dintre Cei mai influenţi 100 de oameni la nivel mondial şi a intrat şi în Top 100 celebrităţi, listă realizată de cei de la Forbes. E ca şi cum o lume întreagă ar vedea ce poate face, mai puţin el.

Robert Pattinson în Twilight, foto: indiatimes.com

În paralel cu actoria, Robert Pattinson şi-a păstrat însă şi pasiunea pentru muzică, atât în ceea ce priveşte compoziţia, cât şi în ceea ce priveşte interpretarea. Aşa se face că Twilight n-a avut parte de el doar ca actor, ci şi ca muzician, el interpretând 2 dintre piesele de pe soundtrack-ul seriei. Şi filmul independent How to Be are 3 melodii interpretate de britanic, care declara în urmă cu ceva timp că…

„Muzica e planul meu de back-up în caz că eşuez cu actoria.”

Nu e un plan rău deloc, dacă stăm să ne uităm la premiul primit în 2010, Cel mai influent muzician neaşteptat de la Hollywood.

Robert Pattinson, un bărbat generos, modest şi discret

Actorul britanic arată constant faptul că pentru el viaţa e mai mult decât un rol bine plătit sau celebritate. De mulţi ani sprijină mai multe organizaţii caritabile care luptă împotriva traficului de carne vie şi pentru protecţia copiilor şi conduce chiar el acţiuni de strângere de fonduri. A participat însă şi la campanii pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti, pentru conştientizarea nevoilor pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, pentru pacienţii care suferă de scleroză laterală amiotrofică şi multe altele. S-a înscris inclusiv în International Medical Corps, o organizaţie de ajutor umanitar global ce furnizează servicii medicale de urgenţă şi programe de formare şi dezvoltare a asistenţei medicale pentru persoanele afectate de boli, dezastre sau conflicte.

Robert Pattinson, foto: latesthunts.com

Iar toate lucrurile de mai sus nu vin decât să completeze imaginea lui care nu pare să fie încadrată în normele de la Hollywood, de care şi fuge destul de mult. Numit în repetate rânduri Cel mai sexy bărbat în viaţă sau Cel mai arătos bărbat din lume, Pattinson pare să nu se vadă nici pe departe în acest fel şi nici nu pare să-i pese prea tare de felul în care este privit.

Deşi se simte bine în faţa camerelor, nu agreează deloc paparazzi şi apariţiile în tabloide. Nici nu îi place să vorbească prea mult despre viaţa personală, deşi relaţia de iubire cu Kristen Stewart, partenera din Twilight, l-a expus cu mult mai mult decât şi-ar fi dorit sau imaginat, mai ales când presa a scos la iveală amantlâcul iubitei sale cu regizorul Rupert Sanders. După relaţia de 4 ani cu aceasta a urmat o altă relaţie, de 3 ani, cu cântăreaţa FKA Twigs, cu care a şi fost logodit. N-a fost să se încheie însă cu nuntă, iar de alţi 3 ani Pattinson se iubeşte cu modelul Suki Waterhouse.

Robert Pattinson şi Suki Waterhouse, foto: vogue.co.uk

Discreţia pe care o păstrează cei doi îi duce însă, în mod repetat, în paginile ziarelor de scandal care îi desparte cel puţin o dată pe lună.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO