Căutare

Share this article

Nu este prima dată când Roger Waters, geniul creativ de la Pink Floyd, protestează prin muzica sa cu privire la situaţia geo-politică actuală. „Supremacy” este numele celui mai nou protest muzical al fostului membru Pink Floyd, o piesă creată împreună cu band-ul palestinian Trio Joubran (cunoscut trio ce cântă muzică tradiţională palestiniană), prin care este transmis un mesaj foarte clar: „Ierusalimul este capitala Palestinei„. Mesajul (care a fost postat întocmai de către Trio Joubran pe pagina lor de Facebook) face trimitere la o problemă extrem de delicată privind situaţia Ierusalimului, pe care Israelul îl consideră în întregime capitala sa, în timp ce palestinienii revendică Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel.

Piesa lui Waters – în care artistul recită, pe acorduri de muzică orientală, un poem al palestinianului Mahmoud Darwish tradus în engleză („Discursul indianului roşu”, ce face o paralelă între amerindieni şi palestinieni) – devine astfel un adevărat protest faţă de declaraţia lui Donald Trump din 6 decembrie 2017, prin care preşedintele american recunoaştea Ierusalimul drept capitală a Israelului, ”după decenii de diplomaţie americană şi consens internaţional”, aşa cum scrie news.ro. 

Roger Waters a mai protestat şi înainte faţă de politicile preşedintelui Donald Trump, aşa cum a făcut în timpul turneului de anul trecut ”Us+Them”, unde a folosit baloane în formă de porc pe care se putea citi ”Să-l ia dracu’ pe Trump şi pe zidul lui!” (referire la zidul pe care Trump spunea că-l va construi între SUA şi Mexic).

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO