fbpx

Căutare

Share this article

Săptămâna viitoare începe Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Mare Slam al anului, un turneu pe zgură ce are loc în fiecare an la Paris. Figuri emblematice ale tenisului internaţional şi-au legat numele de acest turneu de-a lungul anilor, câştigând marele trofeu. Printre aceştia se numără Mats Wilander, Andre Agassi, Roger Federer, Rafael Nadal şi Ilie Năstase (câştigător în anul 1973), dar şi „doamnele tenisului internaţional” – Chris Evert, Monica Seles, românca Virginia Ruzici (câştigătoare în 1978), Martina Navratilova, Serena Williams, Maria Sharapova şi, desigur, Steffi Graf – de 6 ori câştigătoare a trofeului de la Roland Garros.

Longines, marele producător de ceasuri elveţian a devenit Partener Oficial şi „Timekeeper” al turneului Roland Garros încă din anul 2007. Eleganţa ceasurilor elveţiene a devenit sinonimă cu eleganţa acestui sport nobil, iar în anul 2015 Longines avea să lanseze cronograful Conquest 1/100th Roland Garros, un ceas dedicat special acestui turneu. Modelul gândit în special pentru bărbaţi a stârnit interesul lui Stefanie Graf, una dintre cele mai mari tenismene ale lumii care a câştigat toate titlurile posibile pe terenul de tenis: 902 turnee, printre care 22 Grand Slam-uri şi o medalie olimpică. Steffi Graf a fost numărul 1 mondial în clasamentul WTA timp de 377 săptămâni, un record care până acum nu a fost doborât. De câţiva ani, tenismena este şi ambasador al ceasurilor Longines

 

Pornind de la entuziasmul pe care Steffi Graff, câştigătoarea de 6 ori a turneului de la Roland Garros l-a arătat pentru ceasul Conquest 1/100th Roland Garros, în acest an, Longines a lansat modelul de damă Conquest Roland Garros, un ceas care combină estetica dinamică a unui ceas de sport şi eleganţa clasică a mărcii cu clepsidra înaripată. Realizat în spiritul modelului bărbătesc Conquest 1/100th Roland Garros, acest ceas are cadranul din antracit, cu un model cu raze de soare cu accente portocalii pe limbile ceasului şi suprafaţa cadranului. Este o trimitere subtilă către culoarea celebrelor terenuri de zgură de la Roland Garros. Pe spatele ceasului este gravat logo-ul turneului.

Cu un diametru de 36 mm, acest model din oţel afişează orele, minutele şi secundele, având şi un cronometru pentru zecimi de secundă în zona orei 2, afişaj al datei la ora 4, secundar mic la 6 şi un cronometru de până la 30 de minute la ora 10. Modelul este rezistent la apă până la 30 bar (300 metri), conţine un mecanism pe quartz L538, prezintă 11 semne aplicate, precum şi un număr arab la ora 12. Ceasul este montat pe o brăţară de oţel cu sistem de închidere prin pliere. CU certitudine, este un model demn de un mare campion.

 

Începând de duminică, 22 mai, timp de două săptămâni, vom sta cu ochii pe ceas – şi pe terenurile de zgură.  Vom vedea în tribune nume mari ale tenisului, foşti campioni ai marilor turnee, iar pe teren vor juca figuri importante ale acestui moment în tenis.

Anul acesta la French Open speranţele noastre merg, din nou, către Simona Halep. Câştigătoare a turneului Roland Garros în 2008 – la juniori, finalistă în anul 2014 (a pierdut în faţa Mariei Sharapova), Simona revine la Paris pe poziţia de cap de serie nr. 6. Tragerile la sorţi de astăzi ne vor dezvălui adversarele sale pe parcursul acestui turneu. Îi vom ţine pumnii şi ne vom uita la ceas, până la marea finală. 

Stefanie Graf & Longines

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO