Căutare

Share this article

România ar putea fi „cea mai frumoasă ţară din Europa„, aşa reiese din articolul postat, în urmă cu câteva zile, de jurnalista Patti Morrow pe site-ul cunoscutei publicaţii americane „The Huffington Post“. Frumuseţea naturală şi diversitatea culturală ar fi, în concepţia lui Morrow, ceea ce ar putea face ca ţara noastră să fie fruntaşă într-un top al celor mai frumoase ţări europene.

Cutreierând România în lung şi-n lat prin intermediul JayWayTravel (care organizează tururi personailzate prin Europa), jurnalista a fost impresionată de “dealuri cu pante cât vezi cu ochii”, de “privelişti de pe culmi stâncoase şi o reţea infinită de fortăreţe şi biserici”, de oraşe cu pieţe şi castele medievale, de Transfăgărăşan, “fără îndoială cel mai spectaculos drum din lume„, după cum îl numeşte ea, de cutume şi mâncăruri tradiţionale din care nu lipsesc mămăliga cu brânză şi plăcinta cu mere.

Intitulat „Is Romania Europe’s Prettiest Country? It Just Might Be/ Este România cea mai frumoasă ţară din Europa? Ar putea fi“, articolul lui Patti Morrow bifează cele mai reprezentative puncte turistice ale României, începând cu Bucureştiul, „un labirint de străzi pavate cu piatră cubică şi arhitectură specifică pentru centrul vechi, care atrage vizitatorii în magazine de antichităţi, cafenele şi galerii de artă“ şi până la zona transilvăneană, despre care spune că adăposteşte “unele dintre cele mai bine conservate oraşe medievale din Europa”.

Sibiu, Saschiz, Sighişoara, Sibiel, Braşov, Castelul Bran, Cetatea Rupea, Râşnov, Castelul Peleş se numără printre obiectivele turistice pe care aceasta le recomandă ca fiind spectaculoase.

 

Imaginile care însoţesc articolul de pe site-ul „The Huffington Post“ confirmă ceea ce spune jurnalista şi ceea ce noi ştim deja mai bine decât oricine.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO