România la Cannes, în albastru şi roşu - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Din cele 2.426 de propuneri primite de la şcolile de cinematografie din lumea întreagă, organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Cannes au selectat 17 filme la categoria Cinefondation pentru ediţia din acest an (8-19 mai). Printre acestea se numără şi scurtmetrajul românesc „Albastru şi roşu, în proporţii egale” / „Equally Red and Blue„, regizat de Georgiana Moldoveanu, care va concura la acestă categorie cu filme precum „Los Tiempos de Hector” (Ariel Gutierrez – Mexic), „Dolfin Megumi” (Ori Aharon – Israel) sau „End Of Season” (Zhannat Alshanova – Marea Britanie). ”Albastru şi roşu în proporţii egale” este despre o relaţie atipică, al cărui centru de interes este Ana, o tânără care acceptă să fie mamă-purtătoare a copilului pe care un cuplu şi-l doreşte cu ardoare.

Filmul are o durată de 21 de minute şi a fost produs de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (director de imagine – Zoran Simulov, editor – Maria Salomia, sunet – Roxana Bain, scenografie – Remus Gabor şi Raluca Aioniţoaie).

Am primit vestea selectării filmului cu foarte mare bucurie. Sigur a fost vorba de foarte multă muncă şi nu doar a mea, ci a întregii echipe. Este un film făcut cu tot sufletul, mai ales că am pornit de la poveştile reale pe care le-au  trăit oameni aproapiaţi mie”, mărturiseşte Georgiana Moldoveanu, care a mai regizat „Ferestre„, premiat la festivalul CineMAiubit, şi care se numără printre cele 12 femei-regizor selectate la Cannes.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO