Căutare

Share this article

Nu cred să mai fie ceva de spus și să nu fi fost spus. Pe facebook. În realitate, oamenii tușesc unii pe alții, scuipă pe bani să-i numere, se șterg la nas și pun apoi mâinile pe ce apucă. Cumpără un săpun, dacă!, dar adună tone de mâncare în cămări. Și mint. Înșală, fug, fură. Românii sunt maeștri la “știu eu mai bine”, “merge și așa” și fentat autoritățile. De fapt, autoritățile nici nu prea sunt de respectat la cum reacționează. Când rogi oamenii să nu vină acasă, în loc să interzici drastic, pui și tu umărul la infracțiune.

Primul lucru citit azi a fost un îndemn la blândețe pentru frații noștri care sufocă vămile, venind acasă. Dar unde e blândețea lor față de noi? Nu față de mine sau de tine, ci față de mamele și rudele lor la care vin, cel mai probabil, cu spectrul morții plocon. Pentru că tocmai mamele lor sunt în categoria de vârstă cu cel mai mare risc.

Cum să vii buluc într-o țară în care posibilitățile sistemului de sănătate sunt aproape zero? Cum să minți ca să scapi de carantină, când ea poate salva viața celor pe care spui că-i iubești? Cât să fii de inconștient?

Pojghița civilizației cade om cu om. Românii, îi vezi că sunt fiecare pentru el, junglă. Trec peste orice, mint, fură, rănesc, fără ezitare. Pentru populația îmbătrânită va fi măcel. După ce va trece valul, în urmă, cei care acum rup vămile vor țipa cel mai tare că statul n-a făcut nimic să-i ajute, că guvernul nu le-a pus suficiente comprese pe frunte, că n-au avut spațiu, pregătire, măști, ventilatoare, medici. Că n-au avut destulă grijă de ei!

Restul materialului poate fi citit pe Catchy.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO