fbpx

Căutare

Share this article

“Îmi place foarte mult România. Vin de fiecare dată cu cel mai mare drag. Oamenii sunt extrem de prietenoși, condițiile de competiție sunt de excepție. În Marea Britanie simt că sunt doar un număr pe o tabelă, aici, la Florești, sunt apreciată și admirată. Și, spre fericirea mea, am câștigat și prima mea competiție de acest nivel”, spune Roo Fox, călăreață care a câștigat anul trecut Concursul Complet Internațional 3* cu probele dresaj, sărituri peste obstacole fixe și în natură, al Karpatia Horse Show.

În fiecare toamnă, în ultimii patru ani, britanică străbate mii de kilometri împreună cu caii săi pentru a ajunge pe Domeniul Cantacuzino de la Florești. Anul trecut, fanii competiției au putut urmări pe pagina de Facebook traseul acesteia, prin fotografii si informatii de ultima ora. “Roo a plecat la 4.45 din Marea Britanie în vehicule specializate de transport al cailor. A traversat canalul Mânecii prin Belgia, apoi s-a îndreptat către Germania. Acolo, în zona Passau, caii au făcut o pauză la un grajd de tranzit. Apoi, prin Austria, a ajuns la Vama Nădlac și s-a oprit la fermă Cross Country, de lângă Sighișoara pentru a se odihni. În dimineață următoare a ajuns cu bine pe Domeniul Cantacuzino, din Florești Prahova, unde a început antrenamentele pentru Karpatia Horse Show”, povestește Mihnea Vargolici directorul evenimentului.

“Este o călătorie lungă din Marea Britanie până în România, dar merită pentru că este o competitie fantastică, cu un traseu foarte spectaculos și spectatori entuziaști”, spune călăreață de 4* care și-a început aventura ecvestră, călărind un ponei Shetland pe care îl chema Snowy, când era copil.

De atunci, Roo a călărit mai mulți cai (Frog, Tigger, Kings Cross), în timpul școlii și al studiilor la universitătatea din Bristol. In 2014, ea a participat la prestigioasa competiție de la Burghley, dar si la Karpatia Horse Show din Florești, Prahova, unde se va întoarce și anul acesta cu opt cai.

„În urmă cu cinci ani, înainte să demarăm Karpatia Horse Show, proba completă devenise aproape inexistentă în România. Mai existau doar câțiva sportivi care o practicau. Între timp, lucrurile au luat o altă turnură. Drept rezultat, la concursul Karpatia Pony Show din primăvară acestui an, eveniment extensie al Karpatia Horse Show, au fost 40 de sportivi înscriși la această probă, adică de peste 10 ori mai mulți sportivi decât existau în 2013, în România. Drept urmare, în vara acestui an Domeniul Cantacuzino a fost gazdă proprietarilor de cai care s-au plimbat și și-au făcut stagiile de pregătire”, spune Mihnea Vargolici, directorul evenimentului Karpatia Horse Show care anunță în premieră surprizele evenimentului:

Marea câștigătoare de anul trecut, Roo Fox din Marea Britanie, și-a anunțat prezența cu 8 cai pentru a participa la Concursul Complet cu probele dresaj, obstacole și cross-country. Pentru iubitorii de cai, călărețul britanic de 4*, Spencer Sturmey, va susține un stagiu de pregătire în zilele de dinaintea concursului pentru cei care vor să se perfecționeze în disciplină proba completă. Spencer Sturmey este unul dintre cei mai faimoși comentatori de la ora actuală pe disciplină sporturilor ecvestre și va aduce o notă de dinamism spectacolului ecvestru!.Mai mult, Miron Bococi, românul numit și vrăjitorul de cai, stabilit în zona Barcelonei, va fi prezent la Karpatia Horse Show împreună cu patru cai ai săi pentru a prezența un moment de dresaj natural de o mare sensibilitate și eleganță.” 

Karpatia Horse Show este o competiție cu o adevărată desfășurare de forțe, dar bucuria din ochii copiilor și fascinația adulților față de sportul ecvestru face că povestea să continue la o intensitate și mai mare în fiecare an!

Că noutate, în acest an spectatorii vor putea urmări competiții și show-uri ecvestre, nu numai pe terenul principal de concurs, ci și pe o a două arenă, pregătită special de organizatori pentru un plus de spectacol.

În plus, ediţia din 2018 a Karpatia Horse Show va duce la un nou nivel  toate elementele de show şi de recreere, conturate în ediţiile precedente: de la prezentări de cai eleganţi şi ogari, momente surpriztă, maşini de epocăşi până la accesul într-o zonă comercială variată și oferte exclusiviste în zona VIP.

Reunirea tuturor acestor elemente da un semnal că echitaţia nu este doar un sport, ci un mod de viaţă, în care orice iubitor de natură şi de frumos își va găși locul, fie că este sau nu pasionat de cai. În edițiile anterioare, peste 50.000 de spectatori s-au bucurat de mixul de activități oferit pe parcursul a trei zile de competiţie și relaxare. Activitățile de agrement cu cai și ponei, atelierele creative, plimbările pe domeniu, activitățile de tip aventură, au rămas în inimile celor care au trecut pragul Karpatia Horse Show, spectacol ecvestru la care, până pe dată de 16 septembrie 2018, biletele și abonamentele beneficiază de reduceri de până la 70%, copiii cu vârste de până la 2 ani au acces gratuit, iar cei între 3 și 14 ani beneficiază de prețuri preferențiale,accesul fiindu-le permis doar însoțiți de părinți.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO