Rooney Mara o interpretează pe Audrey Hepburn într-un film despre viaţa legendarei actriţe - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Spui Audrey Hepburn, spui fineţe, eleganţă şi talent. Spui frumuseţe, sensibilitate şi o inimă mare. Publicul din întreaga lume este fascinat de filmele ei, de felul în care a jucat, dar şi de viaţa ei, deloc uşoară sau strălucitoare, aşa cum ar putea părea. Aşa că acum publicului i se pregăteşte un film biografic, iar Rooney Mara o interpretează pe Audrey Hepburn în ceea ce ar putea deveni una dintre cele mai aşteptate pelicule.

Viaţa lui Audrey Hepburn, subiect de film

Zvonurile apăruseră de ceva vreme, acum este însă oficial. Viaţa lui Audrey Hepburn este subiectul noului film realizat de Apple şi regizat de Luca Guadagnino, nominalizat la Oscar în 2018 pentru Call me by your name. Actriţa Rooney Mara, şi ea nominalizată de 2 ori la Oscar, pentru rolul principal în The Girl with the Dragon Tattoo şi rolul secundar din Carol, îi va da viaţă lui Audrey Hepburn. Tot ea şi-a asumat însă şi rolul de producător al acestui film, în timp ce scenariul a intrat pe mâna lui Michael Mitnick.

Foto: thecut.com

Şi cam asta e tot ce se ştie până acum despre filmul care deja creează aşteptări foarte mari. Au început şi comentariile pe tema actriţei care o va interpreta, unii oameni susţinând că mult mai potrivit pentru acest rol era starul serialului Emily in Paris, Lily Collins.

Foto: Lily Collins

Pe de altă parte, Sean Ferrer, fiul cel mare al lui Audrey Hepburn, crede că alegerea este una excelentă.

Nu ştiam despre proiect. Rooney este o încântare. Sună ca şi cum ar fi multă dragoste aici.

Pe 20 ianuarie 2023 se împlinesc 30 de ani de la moartea actriţei, iar acest film pare că vrea să fie un tribut adus acesteia. Audrey Hepburn s-a născut în Belgia, dintr-un tată britanic cu origini austriace, Victor Ruston şi o mamă olandeză, baroneasa Ella van Heemstra. Părinţii ei s-au separat pe când avea numai 6 ani, iar actriţa a mărturisit că plecarea bruscă a tatălui a fost cea mai mare traumă a vieţii ei.

Citeşte şi: Cele mai bune filme cu Audrey Hepburn, actrița simbol a Hollywood-ului – LIFE.ro

Problemele abia începeau însă pentru ea. La cererea tatălui a mers să studieze în Anglia, însă începutul celui de-al Doilea Război Mondial a determinat-o pe mamă să o cheme în Olanda, unde sperau să fie în siguranţă. Audrey a început să studieze baletul, însă războiul i-a adus nu doar teama pentru ziua de mâine, ci şi o malnutriţie severă, probleme respiratorii şi depresie.

Foto: pinterest.com

Nu a putut să stea departe de tot ceea ce aducea războiul cu el, aşa că s-a implicat în rezistenţa olandeză. Dădea spectacole ca să strângă bani pentru luptători, livra ziarele rezistenţei şi ducea mâncare şi mesaje celor ce se ascundeau în păduri.

După război Audrey a reluat lecţiile de balet, iar în scurt timp primea o bursă de studii în Marea Britanie. Ca să se poată întreţine în această perioadă, a început să lucreze ca model. În curând şi-a dat seama că din cauza constituţiei extrem de fragilă, consecinţă a malnutriţiei, nu va putea ajunge primă balerină, aşa că a decis să se concentreze pe actorie.

Iar asta i-a schimbat viaţa pentru totdeauna. A fost prima actriţă care a câştigat premiul Oscar, Globul de Aur şi BAFTA pentru un singul rol, cel din comedia romantică Roman Holiday. Şi este şi acum printre puţinii oameni din lume care au în palmares toate premiile mari ale industriei: Oscar, Globul de Aur, Tony şi Grammy.

Foto: unicef.com

Viaţa de star la Hollywood nu a făcut-o să uite însă vreo clipă greutăţile prin care a trecut, aşa că după ce s-a restras de pe platourile de filmare s-a dedicat acţiunilor umanitare.

Citeşte şi: Viața lui Audrey Hepburn: actriță de legendă, fashion icon și un om cu suflet mare – LIFE.ro

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO