Ross, primul robot-avocat, şi-a găsit primul loc de muncă - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Creat de IBM, Ross este primul robot-avocat din lume. Specializat în procedura de faliment al întreprinderilor, Ross a fost angajat de un prestigios cabinet de avocatură american, informează atlantico.fr, citat de News.ro.

Cei care l-au angajat sunt directorii prestigiosul cabinet de avocatură BakerHostetler, înfiinţat în 1916 şi care are peste 50 de jurişti. Ross, această formă de inteligenţă artificială va lucra pentru cazurile de faliment al companiilor. Potrivit CEO-ului şi cofondatorului firmei Ross Intelligence, Andrew Arruda, şi alte companii au semnat contracte de licenţă cu acest robot şi urmează să anunţe aceste colaborări în viitorul apropiat.

Robotul Ross a fost dezvoltat cu ajutorul lui Watson, celebrul super-computer IBM, care a fost deja utilizat în domeniul medical şi a câştigat o ediţie specială a celebrului joc televizat american „Jeopardy”.

Ross a fost conceput pentru a citi şi a înţelege limbajul, ipotezele şi postulatele. Ross învaţă şi din propriile experienţe: cu cât oamenii interacţionează mai mult cu acest robot, cu atât el capătă o mai mare viteză de prelucrare a datelor şi îşi aprofundează cunoştinţele.

Clienţii cabinetului îi pot adresa întrebări în limba engleză, fără a folosi însă fraze complicate, ca şi cum ar discuta cu un coleg, iar Ross parcurge toată baza lui de date juridice, apoi formulează un răspuns, însoţit de trimiteri la legislaţia în vigoare, jurisprudenţă şi surse anexe, precizează site-ul Futurism. În plus, Ross supraveghează legislaţia în timp real şi îşi informează clienţii în legătură cu noile decizii judiciare care pot să apară şi să le influenţeze deciziile.

Ross nu va pleda la bară în sălile de tribunal, dar va uşura viaţa altor avocaţi. Robotul-avocat restrânge rezultatele căutărilor şi păstrează doar cele mai pertinente răspunsuri, într-un limbaj uşor de înţeles şi aproape relaxat. Bob Craig, directorul de comunicare de la BakerHostetler, a subliniat motivul acestei achiziţii:  „Credem că tehnologiile emergente precum informatica cognitivă şi alte forme de învăţare automatizate pot să contribuie la ameliorarea serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri”.

 

Ross va efectua, aşadar, o muncă mai degrabă ingrată şi repetitivă, realizată până acum de tinerii angajaţi ai firmelor de avocatură, viitorii avocaţi.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO