Căutare

Share this article

Pe 16 iunie s-a deschis Sector 1, cel mai nou spaţiu expoziţional din Bucureşti, aflat în incinta Combinatului Fondului Plastic. Noua galerie îşi propune să devină un reper elocvent în arta contemporană. Spaţiul în care este amplasată galeria are o istorie bogată, de câteva decenii, şi păstrează elemente din arhitectura iniţială a locului, îmbinând stilul industrial cu cel modern.

Sector 1 face parte dintr-un „proces” de reinventare a Combinatului Fondului Plastic, care se transformă din ce în ce mai mult într-un centru modern de artă contemporană, găzduind mai multe galerii şi ateliere pentru artişti. Galeria va găzdui operele creatorilor de conţinut, iar pe de altă parte vine în întâmpinarea iubitorilor de artă şi de frumos care sprijină iniţiativele creative.

Prima expoziţie a galeriei Sector 1, The Exquisite Corpse Drinks the New Wine, reuneşte lucrările semnate de opt artişti contemporani clujeni: Radu Băieş, István Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Şerban şi Ioan Sbârciu.

Artiştii sunt reprezentanţi ai fenomenului artistic de la Cluj, oraş care a ajuns de multă vreme pe harta internaţională a celor mai efervescente centre de artă contemporană.  În 2012, Clujul a fost inclus printre cele mai importante şase centre de artă contemporană din întreaga lume de către Muzeul de Artă Contemporană din San Francisco, iar în 2013 în cartea „Art Cities of the Future: 21st-Century Avant-Gardes”, apărută în Marea Britanie şi SUA.

The Exquisite Corpse Drinks the New Wine, expoziţia celor 8 artişti clujeni, poate fi vizitată la Sector 1 (Str. Băiculeşti 29) până în data de 30 iulie, de marţi până sâmbătă. Detalii pe pagina de facebook şi pe instagram.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO