Sala de gimnastică plutitoare ce navighează cu energia produsă de oameni - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Imaginează-ţi că exerciţiile fizice pe care le faci la sala de sport nu îţi vo da doar ţie energie pentru întreaga zi, ci şi unei ambarcaţiuni care navighează pe un râu.

Ei bine, aceasta este ideea din spatele sălii de gimnastică plutitoare, un proiect creat de firma de arhitectură italiană Carlo Ratii şi Associaţii, după cum informează The Independent.

„Paris Navigating Gym” este numele acestei invenţii şi va fi o ambarcaţiune ce va naviga pe râul Sena, condusă de energia produsă în timpul exerciţiilor fizice pe care le vor face cei din interiorul ei.

Design-ul cu bule de sticlă le dă posibilitatea sportivilor să aibă o bună privelişte a Turnului Eiffel, pe măsură ce trudesc mai mult.

Sala de gimnastică plutitoare are o lungime de 20 de metri şi poate primi în interior până la 45 de persoane. Dispune de biciclete şi de antrenori şi furnizează în timp real pe un ecran informaţii legate de condiţiile de mediu de pe Sena.

Aparatele pentru sport sunt conectate la un invertor ce converteşte putereaputerea pedalelor în electricitate. Cu această energie intră în funcţiune dispozitivul şi energia generată de sistem pun apoi în funcţiune sala de gimnastică plutitoare.

Carlo Ratti, fondatorul firmei de arhitectură a declarat: „Paris Navigating Gym investighează potenţialul de exploatare a puterii umane. Este fascinant să vezi cum energia generată de exerciţiile fizice poate propulsa o ambarcaţiune”.

Vestea cea mai bună este că această sală de gimnastică plutitoare se va deschide în vara anului viitor.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO