fbpx

Căutare

Share this article
Pentru că aplicaţiile care îţi monitorizează somnul sunt dependente de obiecte pe care să ruleze, precum telefoanele sau ceasurile inteligente care trebuie poziţionate lângă pernă, start-up-ul Eight s-a gândit să vină cu o alternativă: salteaua cu senzori şi funcţii inteligente. 
Senzorii saltelei monitorizează zgomotele ambientale, lumina, temperatura şi umiditatea în dormitor, condiţiile locale de vreme, dar şi ora la care te duci la culcare, cea la care te dai jos din pat, numărul de ore dormite, ora la care adormi de regulă şi cea la care te trezeşti,  bătăile inimii, respiraţia şi mişcările tale în pat. În funcţie de ceea ce înregistrează, salteaua îşi poate schimba temperatura ca să te poată ajuta să dormi mai bine şi te poate trezi în ciclul de somn cel mai superficial. 
Se pare că 6.000 de astfel de saltele s-au vândut deja pentru doritori din 70 de ţări, în condiţiile în care compania s-a lansat în ianuarie anul trecut, semn că problemele de somn sunt tot mai actuale şi mai stingente.  
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO