Salvatore Ferragamo, designerul care le-a încălţat pe Audrey Hepburn şi Sophia Loren, omagiat printr-o colecţie de pantofi - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Brandul italian de încălţăminte Ferragamo a lansat de curând o colecţie-capsulă în memoria designerului şi fondatorului său, Salvatore Ferragamo (1898 – 1960). Denumită “Salvatore Ferragamo Creations 1927”, colecţia conţine şase perechi de pantofi, cu preţuri cuprinse între 1.090 dolari şi 2.900 de dolari, ce reproduc modelele originale create de Salvatore Ferragamo între 1920 şiu 1930.

Designerul este cunoscut pentru pantofii creaţi special, în anii ’20, pentru vedete de la Hollywood – Sophia Loren, Marilyn Monroe, Joan Crawford, Gloria Swanson şi Audrey Hepburn – sau pentru filme gen “The Ten Commandments”, din 1956, în care joacă Charlton Heston, Yul Brynner şi Anne Baxter.

Foto: Footwearnews

Pasionat de design dar şi de ştiinţă, Salvatore Ferragamo a studiat chiar şi anatomia la Universitatea din California de Sud pentru a învăţa cum să-şi facă pantofii mai confortabili. Întors în Italia 1927, şi-a stabilit, la Florenţa, compania care îi poartă numele şi care produce încălţăminte realizată manual. Munca lui creativă şi ştiinţifică a general nenumărate inovaţii printre care şi “wedge heel” (formă triunghiulară care se extinde din faţă sau din mijloc spre partea din spate a tălpii, utilizată la încălţămintea pentru femei) şi “cage heel” (încălţăminte pentru femei cu toc înalt, a căror piesă superioară este făcută din zăbrele).

Foto: Footwearnews

 

Alături de colecţia “Salvatore Ferragamo Creations 1927” – din care fac parte pantofi pictaţi manual, cu modele de leopard, elemente florale sau geometrice, un alt eveniment îi este dedicat designerului în acestă perioadă: expoziţia „1927 The Return to Italy”, ce va fi deschisă până în mai 2018 la Museo Salvatore Ferragamo, din Florenţa.

Foto: Footwearnews
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO