Sandra Bullock, actrița fenomen care a câștigat un Oscar, un Glob de Aur și două premii Screen Actors Guild regretă că a acceptat rolul într-un film în 1997 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sandra Bullock este una dintre puținele femei care au reușit să cucerească înălțimile Hollywood și să câștige dragostea multor fani ai melodramelor și comediilor cu actoria ei. Cu toate acestea, nu se poate spune că Sandra a jucat exclusiv în filme de acest gen. 

Bullock nu este străină de covorul roșu a unei ceremonii de premiere, fiind câștigătoarea unui Oscar, a unui Glob de Aur și a două premii Screen Actors Guild.

Ceea ce este izbitor la cariera lui Bullock este gama pe care a afișat-o în spectacolele ei, de la comedie (cu Melissa McCarthy în „The Heat”), romantism („Hope Floats”, „While You Were Sleeping”), dramă („Crash, ” „A Time to Kill”) și acțiune („Speed”, „Gravity”).

Faima actriței americane Sandra Bullock a venit relativ recent

În 1993 după lansarea filmului „Distrugătorul”, unde a jucat rolul unui ofițer de poliție neîndemânatic a cunoscut faima.

Filmul este despre viitorul apropiat, când un criminal periculos reușește să scape și să terorizeze întregul Los Angeles. Personajul principal trebuia să găsească puterea de a lupta împotriva ticălosului.

În 1994, Bullock a fost invitată la filmul de acțiune Speed. Această peliculă este o poveste despre un autobuz de călători care nu poate fi oprit din cauza unei bombe plantate de un terorist și a unei fete care a găsit puterea de a-și aduna toată voința într-un pumn și de a salva pasagerii. Filmul a devenit foarte popular și a făcut actrița o vedetă.

Filmul „În timp ce dormeai” (1995) a atras telespectatorii datorită rolului de comedie al deja celebrei Sandra. Filmul povestește dragostea fictivă și reală, vorbește despre băutura senzuală în relații.

Rolul din Miss Congeniality (2000) i-a dat în cele din urmă actriței statutul de actor de comedie. Vorbim despre un polițist urât care este forțat să se transforme într-o frumusețe sexy într-un concurs de frumusețe pentru a finaliza o sarcină.

Printre celebrele filme cu Sandra Bullock se mai pot nota următoarele filme: „Miss Congeniality 2” (2005), „The Proposal” (2009), „Polițiști în fuste” (2013), „Gravity” (2013).

Cu o carieră strălucită, încununată cu un premiu Oscar, actrița Sandra Bullock nu are prea multe regrete, cu excepția uneia. Vedeta de 58 de ani, obișnuită cu comediile romantice și cu filmele de acțiune, a dezvăluit în trecut că și-ar dori să nu fi acceptat rolul din „Speed 2”, continuarea celebrului „Speed: Cursă infernală” (1994).

Într-un interviu pentru TooFab, actrița a mărturisit că, uitându-se în spate la cariera ei, de un singur film se simte rușinată: „Speed 2: Croazieră infernală” (1997).

„Am un film la care nu a venit nimeni și încă îmi rușine că am fost în el. Speed 2. Am vorbit foarte mult despre asta. Nu avea sens. O barcă lentă care mergea încet spre o insulă. Mi-aș dori să nu-l fi făcut”, a spus ea.

Actrița și-a revenit însă după eșecul din 1997

Cele mai bune filme în care a jucat actrița Sandra Bullock în ultima perioadă sunt:

Bullet Train (2022)
Acțiunea filmului de acțiune Bullet Train se desfășoară, după cum intuiți deja, preponderent într-un tren de mare viteză japonez. Cinci asasini se urcă la bordul trenului, fiecare cu misiunea sa. Printre ei și Ladybug, un asasin „ghinionist” interpretat de Brad Pitt. Nu numai trenul este unul rapid ci și desfășurarea acțiunii filmului. Cei cinci vor afla că au un numitor comun și misiunile lor se transformă într-o luptă pentru supraviețuire. Un film bun cu multe scene în care acțiunea se împletește într-un mod mai mult decât agreabil cu umorul negru. Suspansul și misterul alături de ritmul alert al producției nu dau răgaz pentru instalarea plictiselii.

The Unforgivable (2021)
Personajul principal din The Unforgivable este Ruth, o femeie care tocmai a fost eliberată din închisoare după o condamnare pentru crimă. Ea încearcă din răsputeri să își regăsească locul din societate. Eticheta de „ucigașă de polițist” o urmărește însă peste tot. Cei din jur nu numai că îi închid uși în nas când îi află povestea, însă ea devine chiar ținta unei răzbunări. Marginalizată și hăituită, Ruth crede că dacă își va găsi sora mai mică va putea să continue. Filmul este disponibil subtitrat online pe Netflix.

Minions (2015)
Minions este un prequel al seriei Despicable Me, în care vom afla istoria micilor și amuzantelor creaturi gălbejite aflate în căutarea unui conducător malefic, de la începuturi și până când fac cunoștință cu răufăcătorul Gru. Dupa ce te amuzi văzând cele două animații Despicable me, nu ai cum să ratezi Minions. Poate că nu vei râde la fel de mult ca la precedentele producții, însă cu siguranță vei petrece aproximativ o oră jumătate relaxantă în compania minionilor. Un film recomandat copiilor de toate vârstele. 

Gravity (2013)
Alfonso Cuarón reșește să facă din Gravity un film excelent care cucerește spectatorul de la primele secvențe. Veți fi martorii unui spectacol vizual desfășurat în condiții de gravitație 0 cum rar aveți ocazia să vedeți, iar desfășurarea acțiunii vă va ține în priză pe tot parcursul celor 90 de minute ale filmului. Pentru a vă bucura din plin de acest spectacol, vă recomand cu căldură să vizionați varianta 3d fără de care veți pierde mult din opulența efectelor vizuale. Filmul impresionează și prin doza destul de mare de realism cu scăpari destul de puține, fapt ce denotă o muncă de documentare temeinică. George Clooney și Sandra Bullock au prestații bune, fanii Sandrei având ocazia să o vadă etalând un corp de invidiat pentru cei 49 de ani ai săi.

Propunerea (2009)

„The Proposal” o găsește pe Bullock în regim de putere în rolul lui Margaret, un executiv canadian care se confruntă cu deportarea, dacă nu se poate căsători cu un cetățean american. Nerăbdătoare să-și păstreze postul la o editură, ea își angajează asistentul executiv (Ryan Reynolds) să se pozeze în logodnicul ei. Deși a strâns recenzii mixte, „The Proposal” a fost unul dintre cele mai mari hituri ale lui Bullock, strângând peste 317 milioane de dolari în întreaga lume. Pentru interpretarea ei ca Margaret, Bullock a câștigat a treia nominalizare la Globul de Aur.

În 2010 Bullock a câștigat primul ei premiu al Academiei, primul ei premiu Globul de Aur și cel de-al doilea premiu Screen Actors Guild

Crash (2005)

Până în prezent, victoria lui „Crash” la Oscar în fața „Brokeback Mountain” drept Cel mai bun film din 2005 rămâne una dintre cele mai controversate din istoria Academiei. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste controverse nu poate atinge performanța lui Bullock în rolul lui Jean, un personaj care îi permite lui Bullock să se inspire din toate cotletele ei dramatice ca victimă a unui furaj de mașină. Pentru interpretarea ei ca Jean, Bullock a câștigat primul ei premiu Screen Actors Guild Ensemble.

The blind side (2009)

Bullock a câștigat primul ei premiu al Academiei, primul ei premiu Globul de Aur și cel de-al doilea premiu Screen Actors Guild pentru interpretarea ei ca Leigh Anne Tully din viața reală, o socialistă din Memphis care îl ia pe Michael („Big Mike”). Oher (Quinton Aaron). În timp ce cred că puțini ar atesta că Bullock a avut cea mai bună performanță din 2009 în „The Blind Side”, faptul că actrița mult apreciată s-a achitat bine în acest hit inspirațional a fost suficient pentru a câștiga buletinele de vot ale alegătorilor Oscarului.

Notificare de două săptămâni (2002)

Aceasta este cea mai bună interpretare a lui Donald Trump într-un film cu Sandra Bullock vreodată. Lăsând la o parte prezența lui Trump, „Two Weeks Notice” este o comedie romantică încântător de nesubstanțială în care joacă rolul unui avocat de conservare istorică care se luptă cu un porc al unui dezvoltator imobiliar (Hugh Grant). Ceea ce este cu adevărat frumos la „Two Weeks Notice” este că, în ciuda punctelor de vedere potențial ideologice ale fiecăruia dintre personaje, filmul nu ajunge niciodată în polemici, ci se concentrează pe personajele lor.

În timp ce tu dormeai (1995)

Deși rar amintit astăzi, „While You Were Sleeping” a fost unul dintre cele mai mari hituri critice și financiare ale lui Bullock. Bullock o interpretează pe Lucy, o colectoare de jetoane pentru sistemul de tranzit din Chicago, care îl salvează pe navetistul Peter (Peter Gallagher) după ce este împins pe șine. Pe măsură ce Lucy este atrasă de lumea lui Peter, ea se trezește atrasă de fratele lui Peter, Jack (Bill Pullman). Pentru interpretarea ei ca Lucy, Bullock a câștigat prima ei nominalizare la Globul de Aur.

Sursa foto: Deposit Photos

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO