fbpx

Căutare

Share this article

Nimic nu transformă o petrecere într-o ocazie festivă mai rapid şi mai eficient decât un pahar de şampanie. Iar vara, avem nevoie de cât mai multe festivităţi, pentru a compensa faptul că mai trebuie să şi muncim, nu doar să stăm pe malul mării la relaxare.

Bun, şi acum că am stabilit importanţa şampanie în viaţa noastră, să vedem cum îi facem loc în zilele călduroase când doar un pahar nu e îndeajuns, iar mai multe s-ar putea solda cu suferinţă a doua zi de dimineaţă.  Cel mai plăcut mod de a prelungi şi a îmbogăţi plăcerea de bea un pahar de şampanie este un cocktail de şampanie.

Cel mai cunoscute poate sunt Bellini – cocktailul cu şampanie şi nectar de piersici  şi Kir Royale, care conţine creme de cassis, adică lichior de coacăze.  Noi îţi propunem o variantă numai bună pentru o seară fierbinte cu prietenii – sangria albă cu şampanie (dacă nu te înduri să amesteci cu fructe un vin atât de scump, ai liber să foloseşti orice vin spumant alb).

Amestecă într-o carafă sucul de la o portocală cu felii de portocală tăiate în sferturi, adaugă zmeură şi felii de căpşuni, bucăţi de ananas şi câteva felii de măr. Rade puţină coajă de lămâie şi adaugă un pahar de cointreau. Pune gheaţă din plin şi adaugă şampanie până se umple carafa. Gata, tot ce trebuie este să îţi chemi prietenii mai aproape.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO