Căutare

Share this article

Ştim că mai e foarte puţin timp până la Crăciun. Însă ştim şi că întotdeauna rămânem în criză de timp atunci când dorim să facem cadouri cât mai deosebite celor din jur. Şi când spunem „deosebit” vorbim deja despre lucruri care te scot din anonimat, oriunde ai alege să le porţi. Cadourile de mai jos se potrivesc mai ales bărbaţilor, însă sugestiile noastre sunt dedicate deopotrivă doamnelor care vor să le dăruiască bărbaţilor (fie ei iubiţi, soţi, taţi sau prieteni) cadouri de calitate, realizate la cele mai înalte standarde şi pe măsura celui care le va purta. Nici partenerii de afaceri nu sunt excluşi din sugestiile noastre!

Despre ateierul-boutique SARTO bespoke  şi despre conceptul obiectelor vestimentare care merită titulatura „bespoke” veţi putea citi mai multe în curând, într-un interviu cu Alex Dragan şi Matei Ladea, cei doi managing partners SARTO.

Însă, pentru că ne-am întâlnit înainte de sărbătorile de iarnă, n-am rezistat să le cerem câteva sugestii de cadouri bespoke sau ready to wear. Matei a fost bucuros să vină în ajutorul nostru cu câteva idei. Ce nu veţi regăsi în sugestiile de mai jos (dar vă recomandăm să încercaţi) este „şedinţa” de consultanţă în materie de fashion de care ne-am bucurat pe parcursul interviului.

Cadouri pentru cei din familie

Depinde despre ce gen de cadouri vorbim. Dacă vorbim de cadouri tip „atenţie”, cadouri micuţe (pentru că familia e numeroasă), putem trece pe listă o multitudine de accesorii, produse ready to wear, butoni, batiste sau cravate… Recomandăm întotdeauna batista, căci o batistă chiar poate să schimbe o ţinută, spune ceva despre tine şi poate face diferenţa atunci când porţi un costum. 

Există şi posibilitatea alegerii unui voucher SARTO de o anumită sumă, pentru a-i lăsa pe cei apropiaţi să decidă ce-şi doresc. Nu trebuie să fie neapărat un voucher foarte scump. Puteţi alege voucherul cămaşă, decideţi suma, iar cei care primesc cadoul nu vor şti niciodată preţul, dar se vor bucura de o selecţie vastă de materiale care intră în acel preţ.

Dacă vorbim despre cadouri cu bugete mari, pentru persoane foarte dragi (soţul, tatăl, fratele) plaja de cadouri este mult mai largă de la o cămaşă până la un sacou bespoke. Vorbim despre voucher, desigur. Este un cadou potrivit şi atunci când soţiile doresc să transmită soţului că ar fi bine să îşi schimbe un pic garderoba. 

Cadouri pentru partenerii de business

Depinde, iarăşi, de buget, de tipul de companie etc. Companiile pot comanda „pachete” de Crăciun personalizate. Asta poate să însemne o batistă dedicată, o serie special produsă pentru acea companie, cu simboluri specifice, pe culoarea dorită, din materialul ales… evident că nu e o comandă care să se poată face de pe o zi pe alta.

Voucher-ul pentru cămaşă este, din nou o poţiune viabilă. În momentul în care partenerul a primit voucherul cu pricina, nu trebuie să facă nimic, nu trebuie decât să sune la noi şi să ne spună „am primit un voucher Sarto pentru cămaşă”. Şi, dacă s-a optat pentru serviciul On Call, noi o să întrebăm „care este adresa la care doriţi să venim?”: mergem noi la client în Bucureşti şi împrejurimi. Ducem serviciul până la capăt!

Tot pentru partenerii de afaceri recomandăm Luxury Valet Box-urile. Este o cutie de lemn care are un set complet de ceruri, patru perii (două de aplicare, două de lustruire a pantofilor), o cârpă specială, plus o serie de spray-uri pentru încălţăminte. Costă 600 de lei. Apoi nu e nevoie decât să mai faci refill din când în când.

De precizat că voucherul vine sub forma unui plic cu sigiliu, cu scrisoare dedicată persoanei respective, alături de un catalog SARTO pentru ca fiecare client să se familiarizeze cu produsele noastre înainte de a ne cunoaşte.

Ce ţi-ar plăcea să primeşti/ ce ţi-ai cumpăra singur?

Mie îmi plac cadourile utile, chiar dacă apreciez şi cadourile frumoase. Ce mi-ar plăcea să primesc de la Sarto? Genul de lucruri pe care eu aş amâna să le cumpăr şi lucruri pe care nu mi le-aş cumpăra deja singur. Pantalonii, sacourile, batistele, accesoriile mi le cumpăr singur. Dar, de exemplu, eu nu mi-aş cumpăra singur un smoching. Iar un smoching de sezon este cu adevărat ceva deosebit. (n.r.: trebuie să vedeţi sacoul cu rever-şal din catalogul Sarto!)

 

Mi-aş mai cumpăra un sacou de catifea verde-petroliu burgund închis sau un albastru închis, tot cu rever-şal, să-l am pentru petrecerile de iarnă. Mi-ar mai plăcea un accesoriu pe care nu mi-l cumpăr neapărat singur: bretelele. Sunt la un preţ mai accesibil, între 400-500 de lei. Şi sunt nişte bretele din satin sau din mătase superbe pe care le-aş primi cu drag. 

Ce ai face cadou?

Din nou, obiecte funcţionale şi obiecte care ştiu că lipsesc din garderobă. Aş face cadou accesorii, în cazurile în care am foarte multe cadouri de făcut. Aş mai face cadou pouch-ul, geanta de baie din piele. Este un accesoriu la care te gândeşti de două ori dacă să ţi-l cumperi. Dar sunt foarte utile. Şi le-aş dărui cu drag (costă cca 500 lei). Şi, din nou, revine cămaşa pe lista mea de cadouri. Şi, ca accesoriu, butonii casual, curelele. Şi pantofi aş putea oferi. Depinde cui aş avea de dăruit şi ce buget aş avea de cheltuit. 

Preţuri produse SARTO (vedeţi galeria foto)

Batistă: 180 lei

Cravată: 350 lei

Papion: 300 lei

Ac de cravată: 300 lei

Pantofi: de la 840 lei la 1540 lei (ghete îmblănite)

Luxury Valet Box: 590 lei

Genţi: de la 900 lei

Borsetă/geantă mână din piele: 550 lei

Curea: 350 lei

Portofel: 190 lei

Şanuri: 180 lei

Voucher valoric: începând de la 39 lei

Voucher produs: orice produs din oferta SARTO bespoke (de la accesorii până la costume şi paltoane)

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO