Căutare

Share this article

Sony World Photography Awards este unul dintre cele mai prestigioase concursuri din domeniul fotografiei. Şase fotografi români – Adi Bulboacă, Ioana Moldovan, Radu Dumitrescu, Alex Andriesi, Sorin Rechitan şi Rareş Taciu – au ajuns pe lista scurtă la ediţia de anul acesta a Sony World Photography Awards. Premiul cel mare este în valoare de 25.000 de dolari.

Concursul are 10 categorii, la care au fost selectaţi 10 fotografi din întreaga lume. Fotograful anului (marele câştigător al competiţiei) precum şi cei 10 câştigători pentru fiecare secţiune în parte vor fi desemnaţi pe 20 aprilie

Adi Bulboacă şi Ioana Moldovan au fost aleşi pe lista scurtă în cadrul competiţiei dedicate profesioniştilor. 

Adi Bulboacă – „Silver Beach Hotel ”. Foto: Sony World Photography Awards

Adi Bulboacă participă la categoria „Arhitecture” cu o serie de fotografii realizate la Silver Beach Hotel, o staţiune de lângă lacul Balaton din Ungaria. Fotograful român surprinde cu abilitate contururile, contrastul şi designul clădirilor din complexul turistic.

Ioana Moldovan – „A country doctor and her calling”. Foto: Sony World Photography Awards

Ioana Moldovan este nominalizată la categoria „Daily Life” cu o serie de fotografii intitulată „A country doctor and her calling”, care surprind viaţa de zi cu zi a medicului Floarea Ciupitu, un doctor care lucrează cu pacienţii din satul Gangiova.

Alex Andrieşi – „Far for gravity”. Foto: Sony World Photography Awards

În cadrul secţiunii „Open” sunt nominalizaţi fotograful Radu Dumitrescu (categoria Culture)Alex Andriesi (categoria Enhanced) şi Sorin Rechitan (categoria Nature).

Radu Dumitrescu – „The Prayer”. Foto: Sony World Photography Awards

Dacă Radu Dumitrescu a ales să înscrie în concurs fotografia „Rugăciune” (The Prayer), care surprinde o bătrânică citindu-şi rugăciunile, Alex Andrieşi uimeşte cu a sa fotografie intitulată Far for gravity”.

Fotografia „Altai Wanderer”, semnată de Sorin Rechitan, surprinde un  alpinist în urcuşul său pe Muntele Belukha (Altai, Russia).

Sorin Rechitan – „Altai Wanderer”. Foto: Sony World Photography Awards

Fotograful Rareş Taciu participă la categoria „Youth”, unde sunt înscrişi fotografi cu vârste între 12 şi 19 ani, fiecare dintre concurenţi prezentând o singură imagine, pe tema „Frumuseţe”.

Rareş Taciu – „Frumuseţe”. Foto: Sony World Photography Awards

Potrivit News.ro, în cadrul Sony World Photography Awards au fost înscrise 227.596 de fotografii. Fotografii de pe lista scurtă concurează pentru premii constând în echipamente digitale Sony de profil şi pentru includerea în acest an într-un album al câştigătorilor. Fotograful anului va primi un premiu de 25.000 dolari, iar cel mai bun fotograf de la categoria Open – 5.000 dolari.

Fotografiile câştigătoare din cadrul Sony World Photography Awards vor fi expuse la Somerset House din Londra, între 21 aprilie şi 7 mai. Detalii pe worldphoto.org

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO