fbpx

Căutare

Share this article

O nouă colecţie de bijuterii ne schimbă perspectiva despre materialele preţioase. Colecţia este realizată din aur reciclat. Şi n-o să vă vină să credeţi de unde provine acest aur! Din plăcile de bază ale computerelor!

Colecţia inedită de bijuterii este realizată de compania Dell în colaborare cu celebra femeie de afaceri Nikki Reed.

Colecţia „The Circular Collection by Bayou with Love” include inele, cercei şi butoni din aur de 14 şi 18 carate. Pentru fiecare dintre aceste bijuterii a fost folosit doar aur recuperat prin programele de reciclare Dell. Obiectele din colecţia de bijuterii „The Circular Collection by Bayou with Love” au preţuri care pornesc de la 65 de euro.

Colecţia, aşa cum precizează iniţiatorii ei, a fost realizată tocmai pentru a sublinia impactul asupra naturii pe care îl au deşeurile ce provin din industria calculatoarelor sau a pieselor electrocasnice.

Nikki Reed, co-foondator al brandului de bijuterii Bayou with Love, a precizat că se doreşte popularizarea impactului pe care omul îl are asupra naturii şi că se pot realiza obiecte frumoase şi din materiale reciclate, politica brandului fiind să atingă nivelul zero în materie de deşeuri.

La rândul său, compania Dell va continua campania sa de reciclare a plăcilor de bază din computere începând din această primăvară. Reciclarea vechilor componente poate duce la realizarea de milioane noi plăci de bază.

În acest moment doar 12% din deşeurile provenite din gadgeturi şi produse tehnologice sunt reciclate şi transformate în alte produse. „Dacă ne gândim că, procentual vorbind, găsim mai mult aur într-o tonă de plăci de bază (cu 800 de procente mai mult!) decât într-o tonă de minereu, ar trebui să realizăm ce resurse valoroase avem şi cum putem să le folosim”, au declarat reprezentanţi ai companiei Dell.

Nu-i aşa că priviţi acum cu alţi ochi „banala” placă de bază?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO