Căutare

Share this article

Cel mai popular obicei practicat la muncă înainte de Crăciun nu mai este de multă vreme rezervat doar marilor companii. Provocarea de a face cadou unui coleg din toți cei cinci pe care îi are start-up-ul la care lucrezi s-ar putea să fie mai mare decât pentru unul pe care nu l-ai văzut în viața ta, dintr-o firmă cu 3000 de angajați.
Secret Santa vine cu emoția de a oferi cadoul potrivit care să bucure autentic, dar și cu frustrarea că nu vei ști niciodată cine ți-a luat cel mai fain cadou de 40 de lei, de pildă.
Dar să o luăm metodic.

Cum se joacă? Numele tuturor colegilor care își doresc să se implice ajung într-un bol cu bilețele închise. Fiecare îl va extrage pe cel căruia îi va oferi cadoul. Și va păstra secretul. Dacă va putea. 🙂 Într-un răgaz de o săptămână, fiecare pregătește darul pe care, în ziua stabilită, îl va așeza sub bradul din birou, cu numele primitorului pe el. Momentul deschiderii cadourilor va merita tot efortul!

Știați că Secret Santa este un obicei practicat din Irlanda până în Spania sau Philipine, din Canada până în Polonia? Iar așa cum Crăciunul are nevoie de un Grinch, și Secret Santa are nevoie de „elefantul alb”, un joc prin care copiii sau adulții fac schimb sau își fură cadourile unul altuia, după ce acestea au fost desfăcute și cu condiția să ajungă câte unul fiecăruia.

Câteva reguli sunt esențiale ca lucrurile să meargă bine:

1. Nu divulga secretul pentru că se pierde farmecul. Iar dacă totuși ai aflat cine cui a făcut cadoul, probabil tocmai de la grinch-ul care nu a intrat în joc, nu striga mai departe în gura mare. Riști să devii la fel de popular ca tipul care face spoiler din Game of Thrones cu două zile înainte de lansare.

2.Oricâte griji ți-ai face sau oricât de ocupat ai fi, nu-ți lăsa colegul fără cadou. Iar dacă totuși i l-ai adus a doua zi după ce toată lumea și l-a primit deja, încearcă să nu-i cumperi un fular sau o cratiță.

3.Nu depăși bugetul stabilit (care trebuie să fie unul modic, 40-50 de lei). Iți vei frustra colegii și s-a putea să pierzi distracția de a găsi ceva fain, cu bani puțini.

4.Înainte să dai năvală în cănile de la Cărturești uită-te și pe net. S-ar putea să găsești câteva site-uri deștepte cu idei de cadouri. Uite și aici câteva: mindblower , stargift ori giftforyou

5.Uneori este util să existe un coleg discret care să centralizeze dorințele sau pasiunile tuturor. Șansele să obții însă informații vagi și generale din aceste „autocaracterizări” sunt semnificative.

Share this article
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO