fbpx

Căutare

Share this article

Viitorul alături de partenerul tău ți se pare incert? Simți că acea conexiune specială dintre voi s-a pierdut pe undeva pe drum? Iată 11 semne că relația e pe sfârșite:

 1. Partenerul tău petrece din ce în ce mai mult timp cu familia sa sau cu prietenii

Să ai o viață socială și să îți păstrezi propriile interese și pasiuni e un lucru sănătos, însă atunci când partenerul tău alege să petreacă din ce în ce mai puțin timp cu tine e un semnal de alarmă. Dacă preferă din ce în ce mai des compania altor persoane decât a ta înseamnă că ceva nu este în regulă.

 1. Unul dintre voi s-a schimbat în mod semnificativ

Oamenii se schimbă și din alte motive decât a impresiona o persoană de sex opus, însă dacă observi aceste schimbări la partenerul tău, e posibil să aibă o aventură, ceea ce înseamnă că relația e pe sfârșite.

–         Are un program de lucru diferit/ mai lung

–         Relațiile intime dintre voi sunt din ce în ce mai rare

–         Și-a schimbat gusturile în materie de muzică

–         Are păreri diferite față de ceea ce credea înainte

–         Cheltuie mai mulți bani decât de obicei, pe lucruri neobișnuite

–         Pleacă mai des de acasă în delegație

–         Și-a schimbat stilul vestimentar

–         Și-a făcut o schimbare de look

 1. Nu mai ai încredere în partenerul tău

Când îl întrebi unde și cu cine a fost, în sinea ta ești sigură că nu îți spune adevărarul. Dacă instinctul îți spune ceva, e posibil să ai dreptate, însă fii sigură să ai toate argumentele și dovezile înainte să îl confrunți cu anumite acuzații. Lipsa încrederii în partener e unul dintre cele mai evidente semne că relația e pe sfârșite.

 1. Nu îți poți imagina viitorul alături de el

Este important să aveți țeluri comune și să vă proiectați viitorul împreună. Dar dacă nu te vezi tot cu el peste 5, 10 , 15 ani, înseamnă că ceva nu funcționează cum trebuie. Poate că nu este cel mai bun partener pentru tine și îți dorești altceva de la o relație.

 1. Flirtezi cu alte persoane… sau cel puțin ți-a plăcea să o faci

Flirtul poate fi un joc total nevinovat dacă se întâmplă rar, însă dacă o faci ca să testezi “ce mai e pe piață”, înseamnă că relația ta nu îți mai oferă lucrurile de care ai tu nevoie. Poate tu crezi că “doar te uiți”, însă e o dovadă că relația ta nu mai funcționează cum trebuie.

 1. Te simți nerespectată, neapreciată, frustrată și singură

Dacă acestea sunt sentimentele pe care le simți cel mai adesea legat de partenerul tău, cu siguranță este momentul să pui stop acestei relații. Ar trebui să simți fix opusul acestor lucruri: o relație trebuie să îți aducă împlinire, nu dezamăgire și frustrare.

 1. Ești plictisită

Dacă ești plictisită “de viață”, e posibil ca motivul să vină de la relația ta disfuncțională. Dacă “soarele nu mai strălucește pe strada ta”, dacă nimic nu te mai încântă, înseamnă că ceva nu merge bine în relația cu partenerul. De exemplu, dacă nu ai ce să le răspunzi prietenelor sau familiei când te întreabă ce mai faci, asta spune multe despre stadiul în care e viața ta.

 1. Te întrebi dacă nu poți găsi mai bine

Oamenii se schimbă, evoluează, așa că poate ce ți se părea grozav în urmă cu doi ani, astăzi nu mai este valabil. Dacă nu ați evoluat împreună, dacă nu vă doriți aceleași lucruri de la viață, e posibil ca acea conexiune specială dintre voi să se fi pierdut pe undeva pe drum.

 1. Observi mai degrabă defectele și greșelile lui decât calitățile și lucrurile bune pe care le face

Când ești îndrăgostit de cineva, ai tendința de a idealiza acea persoană și de a vedea numai lucrurile pozitive. Însă dacă tu ai început să le observi numai pe cele negative, acesta e unul dintre acele semne că relația e pe sfârșite.

 1. Ieșiți în oraș numai “în gașcă”

Este un semnal subtil, dar care nu trebuie ignorat: ieșirile în grup, în detrimental celor în doi, indică distanțarea emoțională dintre parteneri. E un lucru bun să ieși cu prietenii, poate fi distractiv, însă aceste ieșiri nu trebuie să ia complet locul ieșirilor voastre în doi.

 1. Lipsa de intimitate

Unul dintre cele mai evidente semne că relația e pe sfârșite este lipsa intimității într-un cuplu. Dacă pe tine “te doare mereu capul”, dacă el preferă să vadă meciul decât să fiți împreună, înseamnă că relația dintre voi nu mai funcționează. Lipsa pasiunii într-un cuplu e un semn clar că ceva nu mai merge.

Vezi si: Cum se poate alege praful de o relaţie? Dar şi cum ţi-o poţi salva? Vezi sfaturile psihologului life.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO