Şerban Ciuşcă, pasionat de pasiuni: „Visez la o vacanţă care să aibă fixată doar ziua plecării şi un card în buzunar. Nici măcar bagaj de mână”

Căutare

Share this article

„A trăi cu pasiune face diferenţa dintre a supravieţui şi a trăi”. Acesta este citatul meu preferat din Şerban Ciuşcă care, ar putea deveni un clasic în viaţă. Publicitar cu state vechi, cu nenumărate campanii premiate, binecunoscut în lumea vibrantă a publicităţii, Şerban Ciuşcă şi-a descoperit de ceva timp pasiunea: este pasionat de pasiuni.

Deşi spune că în publicitate nu ai cum să te plictiseşti odată ce te-a prins microbul, a descoperit ceva mai creativ de atât: călătoriile construite în jurul pasiunilor. Şi pentru că organizarea de eveniment îl face să se simtă ca „peştele în apă”, a avut ideea inspirată, asemenea unei idei geniale pentru o campanie publicitară, de a îmbină pasiunea sa cu pasiunile altora. Astfel a pus pe picioare Up! Urmează-ţi pasiunea, o umbrelă sub care se adună pasionaţii de experienţe. În fiecare an organizează astfel câteva călătorii de grup „pasionale” pe meleagurile noastre, dar şi pe altele străine. Cu maşini retro, cu veliere, sau în cele mai interesante crame din Italia, oamenii pasionaţi merg pentru a-şi urma pasiunea pentru cunoaştere, pentru călătorii, pentru pasiuni. Un interviu inspiraţional pentru toţi cei care nu ne-am descoperit încă pasiunile. Enjoy passion! LIFE is Passion!

Până unde ai merge pentru pasiunea ta?

Șerban Ciușcă: A-ţi urma Pasiunea este a face aşa încât să-ţi auzi şi să îţi asculţi vocea interioară, care de multe ori este „acoperită” de vocea celor din jur.

Există vreun drum închis atunci când vine vorba de a-ţi urma pasiunea?

Șerban Ciușcă: Aţi urma Pasiunea este de multe ori sinonim cu conceptul de Libertate. Definiţia pentru Libertate care îmi place este: „Libertatea este direct proporţională cu suma Responsabilităţilor Asumate”. Eh, aici trebuie avut grijă J

Eşti pasionat de pasiuni. Dar ce altceva te mai pasionează?

Șerban Ciușcă: Mă pasionează imaginea de film. De scurt metraj. De reportaj. Operatoria.

Şi, dacă nu e prea mult, mă pasionează regia de eveniment. Mă simt ca peştele în apă atunci când am de făcut un eveniment. De la concept până la implementarea oricărui mic detaliu. Acel detaliu pe care îl sesizează invitatul … după. Atunci când ajunge acasă şi se spală pe dinţi J

Viaţa poate fi o pasiune pentru tine?

Șerban Ciușcă: Iubesc viaţa traită cu Pasiune. În fapt Pasiunea face diferenţa între „a supravieţui” şi „a trăi”.

Italienii o spun cel mai bine – „Dami la Gioia di Vivere!” – Dă-mi bucuria de a trăi!

Se spune că publicitatea a fost un microb pentru toţi, iar a face publicitate la nivelul la care ai făcut tu nu putea să înasemne decât pasiune. Unde ai ascuns această pasiune?

Șerban Ciușcă: Am refuzat să mă fac inginer aşa încât „am pus diploma în cui”. În publicitate nu ai cum să te plictiseşti.

Am avut şansa. Am fost „pe strada pe care a început publicitatea”. Am învăţat din mers.

Am avut şefi care au crezut în mine. Mi-au dat drumul la lesă. Am inovat. Am riscat de multe ori. Slava Domnului – în mare parte a ieştit bine.

Up! Urmează-ţi pasiunea. Descrie-mi puţin mai mult acest concept.

Șerban Ciușcă: Urmează-ţi Pasiunea! ajută o mişcare socială a oamenilor, către Pasiunile lor. Ai o Pasiune – alocă-i timp! N-ai o Pasiune, găseşte-ţi-o! E în tine. Vei începe să trăieşti!

UP! încearcă să surprindă oameni tocmai „muşcaţi de Pasiune”. În Maratoane, Triatloane, Raiduri de Maşini Retro, etc. Prin Content-ul video creat UP! încearcă să le surprindă bucuria celor care tocmai se descoperă.

UP! organizează evenimente anuale care au la bază o Pasiune:

– Retro-Regatta. Anual în luna Mai. Convoi de maşini Retro care pleacă spre mare; toată lumea se îmbarcă pe veliere/ croazieră pe mare/ debarcare pe o plajă wild/ barbeque & Party; gazdă Kaliakria Resort (Bulgaria). Prima Editie aici.

– Retro, Wine and More. Anual în iunie, în Italia. Pe lângă degustări de vin, multă gastronomie; anual schimbăm zona (Ex Toscana, Val Policella, Dolomiti, Lago di Garda, etc)

Filmul unei ediţii aici

– MultiPassion Week – Părinţi şi Copii – anual în August la Kaliakria Resort.

Filme scurte de situaţie AiciAici si Aici.

Cum arată pentru tine vacanţa perfectă?

Șerban Ciușcă: Planificând multe „Passion Travel Trips” visez la o vacanţă care să aibă fixată doar ziua plecării şi un card în buzunar. Nici măcar bagaj de mână J.

Dar o zi pe care să o trăieşti la maxim, cu pasiune? (poate fi şi doar un vis J)

Șerban Ciușcă: Am făcut o nebunie de 24 de ore. M-am dus la Otopeni cu bicicleta pliantă Brompton. Am cerut un bilet oriunde. Am plecat la Milano. Am avut norocul să aterizez în Linate (care e practic în oraş). Autobuz 1,5 Euro până în Piaţa Domului. Apoi pedalat încotro am văzut cu ochii. Cina în cartierul artiştilor – Brera. La desert mi-am cautat cazare pe Booking. A 2-a zi am luat-o de la capăt până era cât pe aci să pierd avionul de întors. Filme Aici si Aici.

Acest articol face parte din campania LIFE is Passion în care vom arăta ce înseamnă cu adevărat să-ţi cultivi pasiunile. Campania se va încheia cu evenimentul LIFE is Passion în care pasiunile se vor materializa în experienţe pentru vizitatori. 

LIFE is Passion se deschide pe data de 24 noiembrie cu un eveniment privat în vila Qreator by IQOS şi tot acolo va putea fi vizitată de publicul larg pe data de 25 noiembrie, între orele 10.00 şi 21.00.

Partenerii principali ai campaniei sunt Volvo şi Nespresso. Evenimentul este susţinut de Qreator by IQOSJapanosDomeniul BogdanGolf Room şi Aqua Carpatica.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO