fbpx

Căutare

Share this article

Aşa le îndeamnă jucăroarea de tenis Serena Williams pe toate femeile din lume în cel mai nou spot publicitar al celor de la Nike. Intitulat  “Until we all win”, spotul a fost prezentat în premiară în noaptea Galei Oscarurilor, completând, într-un fel, campaniile unor mişcări precum #MeToo şi Time’s Up şi prefigurând ziua de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii şi sărbătoare a egalităţii de gen.

N-am fost niciodată femeia potrivită. Prea dezvoltată fizic şi prea încrezătoare. Prea rea dacă nu zâmbesc. Prea neagră pentru tenişii mei albi. Prea motivată pentru maternitate. Dar am dovedit-o mereu şi mereu că nu e nimic greşit în a fi femeie”, asta rosteşte vocea caldă a Serenei în acest clip, în care se succed imagini cu ea din copilărie şi de la maturitate luptând mereu să-şi împlinească visul pe terenul de tenis.

Prin acest spot emoţionant, Nike trece în revistă nenumăratele provocări cărora a trebuit să le facă faţă, de-a lungul vremii, acestă jucătoare de excepţie care a reuşit să schimbe stereotipurile de gen prin performanţele sale de tenis, dar şi să ”recunoască şi să sărbătorească contribuţiile şi realizările femeilor de pretutindeni”, după cum recunosc cei de la Nike, citaţi de InStyle.

 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO