fbpx

Căutare

Share this article

Serena Williams (care deţine printre multe altele, recordul pentru cele mai multe victorii de Grand Slam ale unui jucător de tenis) a vorbit deschis despre maternitate şi mariaj, despre complicaţiile pe care le-a avut după naştere (o embolie pulmonară) şi despre dorinţa de a reveni în sport încă din primele luni după ce i-a dat naştere fetiţei sale, Olympia. A vorbit şi despre alăptare şi despre teama de a nu fi oferit cantitatea de lapte necesară micuţei şi despre dificultatea de a îmbina viaţa de mamă cu cea de sportiv.

Acum, marea campioană care a suferit recent cea mai mare înfrângere din cariera sa la Silicon Valley Classic, pierzând în faţa lui Johanna Konta, dezvăluie şi cât de greu i-a fost din punct din vedere psihic în perioada postpartum. O face printr-un mesaj pe Instagram, adresat celor 9 milioane de followers, în care vorbeşte despre provocările persistente pe care o femeie le poate avea chiar şi după luni bune după ce a devenit mamă.

În mare parte, m-am simţit ca şi cum nu aş fi fost o mamă bună. Am citit câteva articole care spuneau că emoţiile postpartum pot dura până la trei ani dacă nu sunt tratate”, îţi începe ea mesajul de sinceritate.

Este normal să simt că nu fac suficient pentru copilul meu. Toţi am trecut prin asta. Lucrez foarte mult, mă antrenez şi încerc să fiu cel mai bun atlet. Cu toate acestea, deşi am fost cu fetiţa mea în fiecare zi din viaţa ei, simt că nu petrec destul de mult timp cu ea pe cât mi-aş dori”, mărturiseşte Williams, care chiar în urmă cu câteva zile s-a retras din Rogers Cup, Canada, citând „motive personale”.

Majoritatea dintre voi, mamele, vă confruntaţi cu asta. Fie că staţi la domiciliu sau că lucraţi, faptul că reuşiţi să găsiţi un echilibru cu copiii este o adevărată artă. Sunteţi eroi adevăraţi. Sunt aici să vă spun: dacă aveţi o zi sau o săptămână dificilă – este ok”, mai spune campioana care-şi justifică revenirea pe tărâmul mărturisirilor prin crezul că cea mai bună soluţie de a ieşi din depresia postantală este să comunici. ”Cel mai mult îmi place să comunic. Vorbind despre lucruri cu mama, cu surorile mele, cu prietenii mei mă ajută să înţeleg că sentimentele mele sunt absolut normale”, mai spune sportiva care mărturisea cu ceva timp în urmă că a plâns odată numai pentru că nu găsea biberonul fetiţei.

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week–it’s ok–I am, too!!! There’s always tomm!

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Nu cred că mai miră pe nimeni că mesajul Serenei de pe Instagram a atras 390.000 de like-uri şi mai mult de 8.000 de comentarii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO