fbpx

Căutare

Share this article

Vara aceasta ne-a lăsat fără Game of Thrones. Şi, se pare că o să trebuiască să îi aşteptăm pe dragoni până în 2019. Însă nici să nu vă treacă prin minte că serialele s-au terminat şi că trebuie să gândiţi ce să faceţi cu tot acest timp liber. Nu e cazul. Aşa că luaţi popcornul din cămară pentru că luna septembrie vine cu super seriale.

Şi, să nu uităm: toamna aceasta a adus deja o super veste fanilor True Detective. Se pare că, după un sezon 2 foarte slab, serialul redevine unul demn de luat în seamă. Mahershala Ali, actorul care a câştigat premiul Oscar anul acest pentru rolul său din Moonlight, va avea un rol principal în noul sezon True Detective. Ce veste! De asemenea, HBO a anunţat că Nic Pizzolatto va lucra cu David Milch, creatorul super serialului Deadwood, pentru noul sezon True Detective. Este, de asemenea, posibil ca şi Matthew McConaughey să revină în serial. Asta chiar ar fi o super veste. Aşa că serialul, a cărui dată de lansare nu se ştie încă, pare să îşi revină şi să reintre pe lista noastră #mustsee.

Dar acum să vorbim despre cele mai promiţătoare şi tentante seriale de luna aceasta.

1. Narcos, o să fie la fel de bun şi fără Escobar?

Ei bine, chiar din prima zi oficială de toamnă, Netflix ne-a adus unul dintre cele mai bune seriale ale sale: Narcos. Însă, odată cu premiera sa vine şi întrebarea firească: o să reuşească al treilea sezon să fie la fel de bun ca primele două şi fără personajul lor principal. Evident, ştiam de la început că producătorii nu au vrut niciodată ca serialul să fie despre un singur om, ci despre adevăratul război al drogurilor. Chiar şi aşa, nu putem să nu ne întrebăm dacă acesta o să supravieţuiască criticilor dure ale fanilor şi fără Pablo Escobar.

Primele două sezoane au fost ţinute în frâu, aproape într-un stil shakespearian, de către actorul brazilian Wagnar Moura. Acum, în sezonul trei, Narcos ne aduce în prim plan povestea unui alt cartel celebru: Cali. Şi lupta pe care o au aceştia, în principal, cu agentul DEA Javier Peña (Pedro Pascal) – eroul care a reuşit să îl elimine pe Escobar. Ce sigur o să avem: droguri, ilegalităţi, crime, sărăcie, bani murdari, dans şi tequila. Premiera oficială a serialului, 1 septembrie pe Netflix.

2. American Horror Story: Cult. What’s the thing that scares you the most?

Aşa cum ne-a obişnuit, American Horror Story ne aduce în fiecare sezon o poveste nouă. Deci, chiar dacă nu este un serial nou, am putea să îl catalogam şi aşa. Iar sezonul 7 pare să fie unul super bun. Inspiraţia lui: alegerile electorale de anul trecut din Statele Unite ale Americii. Iar câştigarea acestora de către Donald Trump pare să fie răspunsul la întrebarea: ce te sperie cel mai tare. Ei bine, în acest sezon o s-o vedem pe Ally (Sarah Paulson) cum va face faţă tuturor fobiilor şi fricilor sale care ating apogeul după ce Trump devine preşedinte.

Şi în acest sezon îi vom avea pe minunata Sarah Paulson şi pe Evan Peters. Împreună cu ei, vor mai fii doi noi actori: Alison Pill şi Billy Eichner. Iar dacă nu v-am convins până acum vă spun doar atât: sezonul acesta o să avem clovni. Mulţi clovni (clovnii pentru producţiile horror sunt precum dragonii pentru cele fantasy). Şi vă mai provoc să vă uitaţi la trailer, este tare promiţător. Premiera oficială a serialului va avea lor pe 5 septembrie.

3. Top of the Lake: China Girl. Brianne is back.

Chiar dacă Game of Thrones s-a terminat, asta nu înseamnă că nu o să-i mai vedem pe actorii noştri preferaţi. De exemplu, pe Brianne (adică Gwendoline Christie) o putem vedea în această lună într-o producţie BBC. Primul sezon ne-a arătat că Top of the Lake depăşeşte cu mult media serialelor cu detectivi. Iar luna aceasta se întoarce pentru un al doilea sezon care pare să fie şi mai interesant.

În acest al doilea sezon, serialul îşi îndreaptă atenţia către o investigaţie susţinută de Robin Griffin (Elisabeth Moss – care a câştigat, în 2013, un Golden Globe pentru prestaţia sa din primul sezon al serialului Top of the Lake) care încearcă să îşi refacă viaţa în Sydney. În eforturile sale de a rezolva cazul este ajutată de Miranda Hilmarson (Christie).

Şi ca să vă trezesc şi mai tare interesul vă spun doar atât: Nicole Kidman joacă în acest sezon şi are un look foarte interesant. Moss şi Kidman sunt nominalizate anul acesta la premiile Emmy, însă, criticii spun că pentru prestaţia lor din Top of the Lake: China Girl, cele două vor fi candidate serioase şi pentru premiile de anul viitor. Premiera oficială a serialului va avea lor pe 10 septembrie.

4. Bull. Un nou Lie to Me.

Dacă ai fost fan Lie to Me, atunci sigur o să îţi placă şi de Dr. Bull. Briliant, carismatic şi arogant, Dr. Bull (Michael Weatherly) este un fel de păpuşar al emoţiilor noastre. Combinând intuiţia şi cunoştinţele despre human nature cu high-tech data, Dr. Bull şi echipa sa reuşesc să citească ce cred juraţii, astfel încât să creioneze un fir narativ care să ajute la eliberarea clienţilor lor. Iar în această lună se întoarce cu alte cazuri în cel de-al doilea sezon al serialului.

Deşi nu îi plac avocaţii, lucrează împreună cu ei. Şi, deşi este un tip genial, Dr. Bull nu are deloc people skills. Vă sună cunoscut? Da, este exact precum Cal Lightman (Tim Roth) din Lie to Me. Sau ca Dr. House (Hugh Laurie). De altfel, pare că lupta televiziunilor de peste ocean de a-şi găsi câte un Dr. House nu s-a încheiat în anii 2000. Se duce chiar şi astăzi, deşi Dr. House s-a terminat de mult. Atunci CBS a fost cel mai aproape de succesul căutat cu această reţetă, aducându-l pe micul ecran pe The Mentalist (Simon Baker). De anul trecut mai are o tentativă cu acest Dr. Bull pentru care lucrează chiar cu co-creatorul lui Dr. House, respectiv Paul Attanasio. Premiera oficială a serialului va avea lor pe 26 septembrie.

5. Designated Survivor, alt serial despre un Washington bombardat.

O bombă loveşte Washingtonul. Omoară mare parte din Guvern. Iar, prin această conjunctură, personajul jucat de Kiefer Sutherland devine preşedintele Americii. Ajuns în Biroul Oval, President Kirkman este pus să ia decizii extrem de importante pentru care, evident, nu este deloc pregătit. Şi cum un atac terorist nu poate să aducă decât posibilitatea începerii un război, Kirkman trebuie să îşi ia în serios foarte repede rolul de şef al armatei. Deciziile sale dictează viitorul celei mai puternice ţări ale lumii. Sezonul al doilea continuă povestea delicată în care President Kirkman trebuie să rezolve conspiraţia criminală care are lor chiar în inima Casei Albe.

Evident, să nu vă aşteptaţi la un serial de calibrul House of Cards, dar orice producţie care vorbeşte despre luptele politice de la Washington este interesant. În plus, orice producţie care îl are pe Sutherland merită atenţia noastră. Nu ne-a dezamăgit în 24, aşa că, orice proiect de-al lui merită atenţia noastră.

Designated Survivor este o producţie puţin atipică pentru cum ne-a obişnuit Netflix. Spre deosebire de Narcos, despre care am vorbit mai devreme, acesta este un serial în care episoadele apar în regim clasic: săptămânal. Aşa că, dacă vreţi să faceţi binging, nu săriţi chiar de la început să vă uitaţi. În fiecare joi apare un episod nou, dar puteţi să lăsaţi să se strângă mai multe. Premiera oficială a serialului, 28 septembrie pe Netflix.

De asemenea, The Blacklist, Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder, Chicago Fire, Criminal Minds, Modern Family sau The Big Bang Theory se vor întoarce şi ele cu noi sezoane în luna septembrie. Aşa că… vizionare plăcută!

Andreea Toma e foarte tânără şi a văzut atât de multe seriale, încât nici ea nu le mai ştie numărul. E super specialistă în social media, digital project management şi alte câteva denumiri bune pentru o #Millenials. Şi scrie la fel de bine precum povesteşte sau imaginează campanii. Azi e guest writer pe life.ro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO