SetSail Black Sea International Regatta. O ediţie cu vânt din pupa - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Prima Regatta de ambarcaţiuni mari din noul sezon competiţional a avut loc weekendul trecut (13-15 mai) la Limanu, după o pauză competiţională lungă, pauză în care majoritatea sailerilor au încercat sa menţină contactul cu yachtingul prin pregătire teoretică şi/sau prin analiza atentă a curselor filmate, din sezonul competiţional trecut.

Competiţia organizată de SetSail Nautic School şi Club Sportiv Balkan a adunat la start 14 ambarcaţiuni la clasa Racer, 13 la clasa Cruiser şi unul la clasa Open. Concursul a debutat cu o cursă inshore desfăşurată într-o zi în care cerul a fost parţial noros, iar vântul a suflat cu o putere medie (15-17 noduri).
La clasa Racer cursa a fost câştigată de echipa velierului Simina, iar la clasa Cruiser de cea a echipei velierului Constantza. După această cursă de încălzire a urmat şi cel mai aşteptat moment de către majoritatea participanţilor, cursa offshore cu start spre Costineşti. Echipajul de pe ambarcaţiunea Indigo a reuşit să câştige în faţa echipajului ambarcaţiunii Simina (la clasa Racer) la o diferenţă de 17 secunde în timp corectat.
La clasa Cruiser, echipa Constantza a câştigat şi şi-a consolidat astfel poziţia de lider în clasament, pe locul doi sosind la finish velierul Loreley.
SetSail Black Sea International Regatta. Ziua 1

Duminică, a doua zi de concurs, a debutat pe o vreme prielnică pentru Yachting,  cu  un vânt tare (20-25 noduri), cu valurile mării mult mai mici faţă de ziua precedentă şi pe fondul unui cer senin. În această zi ofiţerii de cursă au reuşit să dea startul a trei curse inshore. Cele trei curse nu au fost unele uşoare deoarece vântul se rotea destul de mult şi viteza lui scădea treptat, fapt ce a îngreunat tactica fiecărui echipaj participant.

Ambarcaţiunea Simina, condusă de Iulia Fulicea, a câştigat toate cele 3 curse organizate la clasa Racer după o luptă strânsă cu ocupanta locului doi, ambarcaţiunea Indigo, şi a devenit astfel campioana acestei ediţii a SetSail Black Sea International Regatta. La clasa Cruiser, velierul Constantza a câştigat doar una din cele trei curse ale zile, dar  a câştigat şi ea competiţia la această clasă, fiind urmată de Getika şi Loreley.

De menţionat este şi faptul că în cadrul competiţiei s-au alăturat şi două echipaje din Bulgaria: LZ Yachting şi Blue Magic, echipaje ce s-au clasat pe locurile IV şi respectiv V – la categoria Racer.

SetSail Black Sea International Regatta este una din cele mai importante Regatte din calendarul competiţional 2016, iar organizatorii au fost la înălţime reuşind să adune sponsori importanţi în jurul acestui eveniment – fapt ce contribuie la dezvoltarea şi, nu în ultimul rând, la mediatizarea acestui sport fascinant.
SetSail Black Sea International Regatta. Ziua 2
 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO