Căutare

Share this article

Teatrul Excelsior include în repertoriul său spectacole adaptate pentru persoanele cu deficienţe de vedere.  Pe data de 27 februarie, de la ora 19:00, la Sala „Ion Lucian” are loc o reprezentaţie specială a producţiei Thomas Sawyer, dedicată şi persoanelor cu deficienţe de vedere.

Programul „Şi noi vedem teatru!” de la Excelsior adaptează spectacolele din repertoriul teatrului astfel încât să se poată bucura de această artă şi anumite categorii de public defavorizate. 

Înainte de reprezentaţie, aceşti spectatori parcurg (alături de publicul obişnuit) un traseu asistat prin intermediul căruia descoperă spaţiul de joc, elementele decorului, dar şi forme, texturi, detalii definitorii pentru universul întregii montări, cu ajutorul simţului lor tactil şi al explicaţiilor primite din partea ghizilor. Odată trasată această „hartă mentală”, ei primesc câte o pereche de căşti prin intermediul cărora un povestitor le descrie fiecare personaj şi fiecare moment al acţiunii, simultan cu desfăşurarea scenică a poveştii. Spectacolul devine astfel o călătorie senzorială revelatoare pentru persoanele nevăzătoare, îmbogăţindu-le orizontul prin contactul direct cu lumea teatrului.

Thomas Sawyer”, un spectacol plin de muzică şi culoare, a avut premiera în octombrie 2015. Spectacolul a fost regizat de Horia Suru, textul reprezentând dramatizarea celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain. Însă acest spectacol surprinde publicul şi prin efecte vizuale sau numere de magie. Este dedicat nu numai copiilor (recomandare 12+), ci tuturor celor cărora le e dor să se joace de-a copilăria.

Evenimentul face parte din programul socio-umanitar „Şi noi vedem teatru!”, lansat de Excelsior la sfârşitul anului 2017. Până acum cei care se confruntă cu astfel de deficienţe au putut participa la spectacolele „Fluturii sunt liberi” şi „Interzis sub 18 ani”. Detalii pe www.teatrul-excelsior.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO