Sienna Miller: O frumusețe care a cucerit inimile și ecranele lumii - LIFE.ro
Mergi la conținut

Sienna Miller: O frumusețe care a cucerit inimile și ecranele lumii

Sienna Miller, cu carisma ei captivantă și talentul incontestabil, a fermecat publicul atât pe ecran, cât și în afara lui.
Share this article

Sienna Miller, cu carisma ei captivantă și talentul incontestabil, a fermecat publicul atât pe ecran, cât și în afara lui. Născută Sienna Eve Miller pe 28 decembrie 1981 în New York City, ea traversează Atlanticul cu cetățenie americană și britanică dublă. Viața și cariera ei au fost o amestecare fascinantă de căutare artistică, creștere personală și navigarea în complexitățile celebrității.

Anii timpurii ai lui Sienna au fost marcați de o creștere biculturală, pendulând între energia vibrantă a New York-ului și farmecul artistic al Londrei. Scânteia ei artistică a aprins-o devreme, conducând-o să urmeze modelingul de la o vârstă fragedă. Trăsăturile ei remarcabile și prezența incontestabilă au adus-o pe copertele revistelor și pe podiumuri, dar Sienna tânjea după o ieșire creativă mai profundă.

Copilăria și adolescența actriței Sienna Miller

Sienna Miller s-a născut pe 28 decembrie 1981, în New York, Statele Unite ale Americii. Tatăl ei, Edwin Miller, a fost un bancher american care ulterior a devenit comerciant de artă chineză. Mama ei, Josephine, obișnuia să lucreze ca model. Miller mai are o soră, Savannah, precum și trei frați vitregi.

A frecventat școala Heathfield High School din Berkshire, Anglia. Ulterior, a studiat și la Lee Strasberg Theatre and Film Institute din New York, timp de un an.

Începutul carierei

Sienna Miller și-a făcut debutul în film în comedia romantică „South Kensington” din 2001. Regizat de Carlo Vanzina, filmul a avut în distribuție actori precum Rupert Everett, Elle Macpherson și Judith Godreche. Miller a apărut într-un rol secundar, interpretând personajul numit Sharon.

În 2003, a avut un rol principal în seria americană de comedie-acțiune „Keen Eddie”. Creată de J.H. Wyman, serialul prezintă povestea unui detectiv NYPD, forțat să lucreze cu Scotland Yard din Londra pentru unul dintre cazurile sale.

În anii următori, a fost prezentă în filme precum „Alfie”, o comedie britanică din 2004, o refacere a unui film din 1966 cu același nume, „Casanova”, un film romantic din 2005 bazat pe viața aventurierului și autorului italian Giacomo Casanova, „Factory Girl”, un film biografic din 2006 bazat pe viața lui Edie Sedgwick, unde Miller a interpretat rolul principal al lui Sedgwick.

A apărut în „Camille”, o comedie romantică americană din 2008, regizată de Gregory Mackenzie. Cu James Franco și Sienna Miller în rolurile principale, care interpretează un cuplu recent căsătorit în luna lor de miere, filmul urmărește aventurile și neaventurile lor.

Sienna Miller
Sienna Miller și fiica sa

Citește și: Anatomy of a Scandal, serialul Netflix care promite să spargă recordurile de audiență. Care este povestea adevărată ce stă la baza acestui film?

În 2008, a apărut în filmul dramatic „The Edge of Love”. Regizat de John Maybury, povestea a fost inspirată de „Dylan Thomas: A Farm, Two Mansions and a Bungalow”, o carte de David N. Thomas. Miller, pentru rolul său ca Caitlin Mcnamara, a câștigat premiul „ShoWest Award” pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar.

În același an, a avut un rol principal în filmul „The Mysteries of Pittsburgh”, un film adaptat dintr-un roman cu același nume al autorului american Michael Chabon. Anul următor, a jucat în rol secundar în popularul film de acțiune SF „G.I. Joe: The Rise of Cobra”. A apărut ca The Baroness, care este și spioană, și sora lui Cobra Commander.

A avut un rol principal în filmul britanic pentru televiziune „The Girl”, difuzat pe HBO. Regizat de Julian Jarrold, filmul s-a concentrat în principal pe relația dintre un regizor și actrița sa. A fost lansat pe 20 octombrie 2012. Rolul lui Tippi Hedren al lui Miller a fost foarte apreciat și i-a adus trei nominalizări la premii.

În 2014, a apărut în filmul biografic de dramă sportivă „Foxcatcher”. Inspirat din evenimente reale, filmul a fost un mare succes și a fost nominalizat la cinci premii Oscar. Miller a avut un rol secundar, apărând ca Nancy Schultz, soția unui luptător olimpic cu medalie de aur. Deși filmul nu a fost un succes comercial, a primit recenzii pozitive din partea criticilor.

Cel mai recent rol al său este în apreciatul serial „Anathomy of a Scandal”.

Sienna Miller
Sienna Miller și iubitul ei

Viața personală a actriței Sienna Miller

Sienna Miller a avut o relație cu Jude Law, cu care a jucat în filmul „Alfie”. Desi cuplul s-a logodit în decembrie 2004, s-au despărțit din cauza problemelor personale în 2006. Ulterior, a avut o relație cu actorul căsătorit Balthazar Getty. Au ales să se despartă în 2011. Apoi, a avut o relație cu actorul Tom Sturridge, cu care a avut o fiică, născută în 2012. În 2015, cuplul s-a despărțit. În 2019, a început o relație cu Lucas Zwirner și cuplul s-a logodit în 2020. Cu toate acestea, au pus capăt relației lor în curând. Ea a început să se întâlnească cu Oli Green, cu 14 ani mai tânăr ca ea și cu care așteaptă un copil.

Sienna Miller, cunoscută pentru activitățile sale caritabile, este Ambasadoarea Globală a International Medical Corps. Este, de asemenea, ambasadoarea filialei din Regatul Unit a Starlight Children’s Foundation, o organizație care lucrează cu copii bolnavi și părinții lor.

Foto: Pinterest.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora