fbpx

Căutare

Share this article

SINbols, cea mai nouă colecţie de bijuterii create de brandul MOOGU, este o colecţie în care designerul se întoarce la simbolistica străveche, tradiţională, a heraldicii din regiunea Transilvaniei. Bijuteriile SINbols fac parte din categoria „luxury”, fiind lucrate în aur, cu diverse diamante sau pietre preţioase.

„Am mizat pe ideea de simboluri vechi, simboluri pe care le vedem în mai toate culturile, şi pe care le-am reinterpretat şi le-am adus în contemporan prin bijuterie”, spune designerul Andreea Mogoşanu.
Simbolurile pe care MOOGU le propune în noile şi preţioasele sale creaţii sunt originare din satul Viscri, unde designerul le-a descoperit şi a decis să le readucă la viaţă: astfel, inima simbol al dragostei, trifoiul norocului cu patru foi, roata fericirii sau crucea sănătăţii sau cheia înţelepciunii reprezintă, toate, interpretări contemporane a unor sentimente ancestrale, universale.


„Eu le-am descoperit la saşi, într-o vizită în satul Viscri. Am descoperit acolo ideea că aceste simboluri sunt „cheile împăcării”. Pe de o parte aceste simboluri erau purtate (şi dăruite) la evenimente importante din viaţa satului – naşteri, nunţi, botezuri, petreceri, aniversări. Oamenii îşi dăruiau aceste simboluri şi oferindu-le, acestea reprezentau gândurile de bine, bucurie, sănătate, fericire. O altă caracteristică a acestor „chei ale împăcării” era aceea că aveau puterea de reintegrare în comunitate a cuiva care „a greşit”, „a păcătuit” şi care a fost exclus din comunitate”, povesteşte designerul despre baza culturală de la care a pornit colecţia SINbols.

În acelaşi timp, MOOGU aduce colecţiei SINbols un plus de erotism, adăugându-i o aură atrăgătoare, un aer de „je ne sais quoi”, întrucât nu există iertare în lipsa păcatului, a greşelii iniţiale, a ceva care să merite să fie într-adevăr iertat.

Găsiţi detalii despre noua colecţie Moogu pe moogustore.com

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO