fbpx

Căutare

Share this article

LUMMA este un produs creat de doi braşoveni, care şi-au propus să salveze vieţi prin felul în care sunt iluminate bicicletele. Proiectul a fost lansat pe plan internaţional printr-o campanie de strângere de fonduri, care, în numai o lună de la lansare, şi-a atins scopul şi a depăşit suma propusă (18.000 de euro).

Cei doi iniţiatori ai proiectului au pornit în demersul lor de la principala cauză a accidentelor ce implică ciclişti – lipsa vizibilităţii. Dacă maşinile rezolvă această problemă prin farurile puternice, bicicletele obişnuiesc să aibă un singur far pe mijloc.

Sistemul LUMMA propune manşoane ce integrează lumini la fiecare capăt al ghidonului: lumini albe cu rol de far, roşii pentru spate şi două linii laser pe carosabil ce delimitează lăţimea bicicletei. Sistemul de lumini 360° a fost patentat sub numele Outlight şi permite estimarea mult mai precisă a distanţei şi dimensiunii unui biciclist de către ceilalţi participanţi la trafic.

În urma campaniei de crowdfunding s-au strâns banii necesari pentru a începe producţia acestui sistem la Braşov. În această vară se vor livra comenzile strânse prn campania de crowdfunding, iar din toamnă LUMMA va ajunge pe rafturile magazinelor de biciclete din Europa şi Statele Unite

Clipul de promovare LUMMA

LUMMA system- rethink bike lights from Lumma on Vimeo.

Detalii pe www.lummasystem.com

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO