fbpx

Căutare

Share this article

Sneakerși bărbați. Cu toții ar trebui să avem în șifonier câteva perechi de sneakerși. Una albă, una neagră, poate una colorată. Indiferent de modelele pe care le alegem, trebuie să avem în garderă câteva perechi pe care să le folosim în funcție de context – de la o ieșire în oraș cu prietenii, la o zi de muncă la birou și până la o plimbare pe faleză. 

Dar cum le combinăm? Și ce se potrivește cel mai bine cu ei? Mai jos îți aducem câteva recomandări, de la ce haine să alegi, până la ce șosete să folosești. 

Sneakerși bărbați: Cum îi purtăm pe cei albi?

Se spune că din garderobă nimănui nu ar trebui să lipsească o pereche de sneakerși albi. Prima pereche a apărut la sfârșitul anilor 1800 și s-a numit Plimsoll – e adevărat că arăta, mai degrabă, cu încălțămintea de plajă decât cu sneakerșii. De atunci, aceștia au fost îmbunătățiți odată cu adăugarea unei tălpi de cauciuc care a sporit aderență și confortul. Iar lucrul acesta i-a făcut pe sportivi să îi folosească, în special pe tenismeni. De altfel, sneakerșii albi sunt și astăzi obligatorii la turneul de la Wimbledon. 

Ulterior, talpa de cauciuc a devenit foarte silențioasă. Și așa a apărut numele de sneakerșii – de la verbul to sneak, a se furișa. Și dacă vorbeam mai sus despre succesul pe care îl aveau sneakerșii în rândul tenismenilor, acum mai bine de 100 de ani, a început producția în masă a primelor perechi de sneakerși din pânză, care a devenit foarte repede apreciată de concurenții olimpici. Dar cum îi asortăm? Cel mai simplu ar fi să alegi o ținută simplă – tricou alb, jeanși albaștri și o pereche clasică de sneakerși bărbați albi.

Dacă, însă, ai vrea să încerci ceva mai îndrăzneț, atunci nu trebuie mergi pe combinația tricou alb + sneakerși de aceeași culoare. Nu ezita să porți un tricou colorat sau chiar un imprimeu vesel, poate chiar cu un mesaj amuzant. Ai grijă, însă, în ce context faci aceste alegeri. 

Sneakerși bărbați: Cu ce îi asortăm?

Atunci când alegi o ținută casual cel mai important este să fii atent la pantaloni. Trebuie să îți vină perfect și să fie confecționați din denim sau dintr-un material care se șifonează greu. Așadar, îți recomandăm să îți asortezi pantalonii cu tricouri polo, cămăși clasice sau cu imprimeuri vesele, pulovere și diverse bluze cu mâneci lungi sau trei sferturi. Chiar și acum, vara, când temperaturile sunt ridicate, este bine să îți pui în bagajul de vacanță câteva pulovere sau bluze cu mâneci lungi. Când o să ieși pe faleză seara, o să ne mulțumești!

Cum alegem șosetele potrivite atunci când porți sneakerși?

Regulă generală, atunci când porți pantaloni lungi, alege șosete până la gambă. Aici ne referim, în general, la ținute elegante, precum costumul, dar și variante mai lejere, precum jeanși. Și, la fel de important, mergi pe o asortare cromatică – șosetele pe care le alegi vor trebui să aibă aceeași culoare precum pantalonii, dar o nuanță mai închisă sau mai deschisă decât aceștia. 

Însă, cum noi vorbim aici despre sneakerși bărbați, atunci îți spunem că în cazul acestora trebuie să alegi șosete de tip tălpici. Acestea îți pot oferi confortul dorit, fără să fie vizibile. 

Și la final, ce nu trebuie să-ți lipsească din șifonier, alături de sneakerși bărbați?

Știm că trendurile se schimbă și cu toții vrem să fim mereu în pas cu ele. Însă, anumite piese vestimentare vor fi mereu potrivite, indiferent de ce vom vedea prin colecțiile marilor creatori de modă. Așa că, alături de sneakerși, ar trebui să avem în șifonier câteva piese vestimentare esențiale, precum jeanșii, tricourile în culori neutre, cămășile albe simple. Sunt atemporale și, în plus, versatile, astfel că le poți mixa și purta, fără efort, în numeroase contexte sociale – de la întâlniri cu prietenii, interviuri de angajare, plimbări în parc și până la o vacanță la malul mării. 

De asemenea, ai grijă la alegerea culorilor. Am vorbit mai devreme despre alagerea șostelor, dar atunci când vine vorba despre haine, lucrurile sunt și mai complicate. Sfatul nostru este să ai în șifonier (și chiar bagajul de călătorie) măcar câteva piese în culori clasice: alb, negru, gri, bleumarin. Un tricou alb, o cămașă albă, o pereche de blugi te pot scoate de multe ori din impas. În plus, le poți combina perfect o geacă de piele barbați pe modivo.ro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO