fbpx

Căutare

Share this article

Să spargi tăcerea atunci când secretele distrug vieţi întregi este o formă de curaj care ne aminteşte tuturor de forţa inimaginabilă pe care o ascundem în noi. Asta au făcut câteva femei atunci când au dat glas, în urmă cu câteva luni, unor agresiuni care păreau că nu se mai sfârşesc. Pentru asta, respectabila revistă Time le-a numit ”Spărgătorii tăcerii” hărţuirii sexuale şi le-a desemnat ”cea mai influentă personalitate a anului 2017”.
Taylor Swift, care a vorbit deschis despre agresiunea sexuală la care a supus-o DJ-ul David Mueller (cu care s-a judecat de altfel în instanţă); Tarana Burke, actriţa şi activista din spatele mişcării “me too”; Ashley Judd şi Rose McGowan, unele dintre primele femei care au făcut declaraţii împotriva lui Harvey Weinstein; Susan Fowler, de la Uber, care a vorbit deschis despre hărţuirea sexuală din lumea tehnologiei, dar şi alte mii de alte femei care au mărturisit despre experienţe asemănătoare definesc acest ”grup” sudat de suferinţă pe care Time îl elogiază acum. ”Este schimbarea socială cea mai rapidă la care asistăm de decenii. Ea a început prin actele de curaj individuale ale unor sute de femei – dar şi câtorva bărbaţi – care şi-au făcut cunoscută provestea”, spune (citat de News.ro) redactorul-şef al Time, Edward Felsenthal.
Impresionant. Şi ceea ce au făcut aceste femei şi ceea ce le dăruieşte acum revista Time, care aduce astfel un omagiu valorilor umane. Pe locul al doilea în topul celor mai influente personalităţi din acest an se află preşedintele american Donald Trump iar pe locul al treilea, omologul său chinez Xi Jinping.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO