Căutare

Share this article

Vinilul începe să-şi reintre în drepturi din ce în ce mai mult, acel farmec aparte pe care-l oferă albumul, coperta care e un art work în sine, braţul pick-up-ului pe care-l ridici şi cobori uşor cucerind parcă un număr din ce în ce mai mare de iubitori de muzică. Pentru toţi aceştia, avem o veste mare: coloana sonoră compusă de Howard Shore pentru seria ”Stăpânul inelelor”, a lui Peter Jackson, va fi transpusă într-o reeditare specială pe vinil.

Este un proiect al casei de discuri Rhino Records, o filială a Warner Bros., care vrea să ducă mai departe experienţa soundtrack-ului acestei saga (care a fost lansat pentru prima dată în format CD în 2005), pregătind o colecţie de vinil care cuprinde integral muzica din lungmetraj intepretată de London Philharmonic Orchestra (în total 180 de minute înregistrate).

Primul pachet din această colecţie reprezentând muzica primului film al seriei, ”Frăţia Inelului”, conţine cinci albume de vinil roşu într-o cutie întitulată „The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – The Complete Recordings„, prezentată sub forma unei lucrări vechi, aluzie la cărţile J.R.R. Tolkien (autorul seriei). Setul, care va fi lansat pe 6 aprilie, şi va costa 108 dolari, va conţine şi o hartă cu Pământul din Mijloc, precum şi o carte explicativă semnată de Doug Adams, editor muzical al seriei ”Stăpânul inelelor”.

Colecţia celor de la Rhino Records va fi una limitată, de 5.000 de exemplare, alte două pachete cu viniluri ce conţin muzica celorlalte două părţi ale seriei – „Cele două turnuri” şi „Întoarcerea Regelui” – urmând să fie anunţate în curând.

 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO