fbpx

Căutare

Share this article

Cât timp puteţi sta nemişcaţi, fără să clipiţi? Reuşiţi un minut? Dar dacă, în nemişcarea asta, ar trebui să păstraţi o anumită mimică sau să ţineţi haltere în mână, cât aţi rezista? Provocarea #MannequinChallenge e mai complexă de-atât. Trebuie să fiţi la birou, cu prietenii, în public sau acasă, şi trebuie să luaţi „poziţia de manechin” timp de un minut-două şi să vă lăsaţi filmaţi. Cu cât expresia, poziţia corpului sau locul de filmare sunt mai neobişnuite cu atât mai bine. Şi – linişte! – să nu râdă nimeni până nu se strigă „the callenge is over!”.

În 2014 toată lumea (şi aproape că putem folosi literalmente această expresie) părea să-şi toarne găleţi cu gheaţă în cap. #ALS Ice Bucket Challenge se numea provocarea de atunci. Care era scopul acestei provocări viralizate online? ALS awareness, adică aducerea în atenţia publicului a unei boli degenerative şi strângerea de fonduri pentru susţinerea cercetărilor în acest domeniu.

Anul acesta internetul a luat-o razna iar. Însă scopul noii provocări este departe de a fi unul cu impact social. De fapt, hai să nu exagerăm! #MannequinChallenge poate îndeplini „o funcţie socială” atâta vreme cât acceptăm zâmbetul sau râsul obiceiuri foarte sănătoase.

Şi, la câte clipuri cu „manechini” umani am văzut în ultima vreme, s-ar putea ca sănătatea noastră să se fi îmbunătăţit în mod considerabil.

Ce este #MannequinChallenge? Un video viral pe internet sau, mai exact, o furtună de video-uri virale care a pornit de la o joacă de adolescenţi. Participanţii la provocare stau „îngheţaţi” în diverse poziţii, în timp ce camera trece prin faţa fiecăruia şi îi filmează. Pe fundal (de obicei) se aude melodia „Black Beatles” (Rae Sremmurd). Odată uploadate pe social media aceste videoclipuri au dat naştere şi hashtag-ului #MannequinChallenge. Fără hashtag nu există viral în ultima vreme!

O să mă(vă) întrebaţi „dar de ce aş participa la o asemenea provocare?”. Pentru a face parte din trend. Pentru „brand awareness” sau pentru campanii politice. „Just for fun”, s-ar mai putea răspunde la această întrebare. Şi nu e nicio ruşine în asta. S-au jucat cu această provocare şi alţii pe la case mai mari. Michelle Obama a făcut un astfel de video chiar în Casa Albă, Hillary Clinton în avionul de campanie, vedetele s-au adunat pentru #MannequinChallenge în show-uri televizate…. Iar publicul larg s-a dovedit foarte creativ, chiar şi în filmările „home made”.

Vă tentează ideea? Găsiţi mai jos câteva dintre video-urile noastre favorite. 

Michelle Obama & The Cleveland Cavaliers

 

Ellen DeGeneres

 

Hillary Clinton, staff-ul de campanie şi Bon Jovi

Paul McCartney nu s-a supărat deloc pentru melodia „Black Beatles”

 

 

James Corden @ The Late Show

Novac Djokovic, Andy Murray + cei mai buni tenismeni ai momentului

Compilaţii #MannequinChallenge cu Ellen DeGeneres, Adele, Beyonce, Britney Spears

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO