fbpx

Căutare

Share this article

Online-ul a luat-o razna zilele trecute când, pe pagina de socializare a păpuşii Barbie, a fost postat mesajul „Happy #SiblingsDay from the Roberts Sisters”. Urarea, făcută cu ocazia National Siblings Day, dezvăluia un detaliu la care nu s-au gândit probabil prea mulţi: şi anume că Barbie are şi un nume de familie. Ei, da, numele de familie al celei mai faimoase păpuşi din lume este Roberts, iar numele ei complet este Barbara Millicent Roberts. Şi dacă nu ştiaţi, şi partenerul ei de lungă durată Ken are un nume de familie iar acesta este Carson.

Cu toate că toată lumea îi spunea pe numele mic, Barbie, nu a fost niciodată un secret că aceasta a avut şi un nume de familie. Doar că (iar asta e lucru curios) nimeni nu s-a gândit până acum să-i caute obârşia.

Foto: Mattel

 

Creată de compania americană de jucării Mattel şi lansată în martie 1959, Barbie a fost botezată Barbara Millicent Roberts şi datorită faptului că această păpuşă a fost inspirată de o alta, de origine germană, Millicent fiind de altfel un nume nemţesc, care înseamnă „puternic la locul de muncă„. Lucru explicabil dacă ne gândim că Barbie este o păpuşă cu vocaţie şi carieră, aceasta onorând, de-a lungul timpului, peste 150 de locuri de muncă, unde a dat dovadă de competenţă. A fost femeie de afaceri şi cosmonaut (a ajuns îm spaţiul cosmic în 1965, cu patru ani inainte de Neil Armstrong). A fost chirurg (în 1973) şi candidat pentru preşedenţie în 1992, 2000, 2004, 2008. A fost casier McDonald’s (1983) şi proprietar de câini (2006). Şi, dacă ar fi să-i credem pe cei de la The Hollywood Reporter, este foarte posibil ca ultima ocupaţie a lui Barbie să fie cea de scriitor, mai ales dacă ne gândim la cel mai nou proiect al ei: notebook-ul Moleskine x Barbie Limited Edition Logo. Pentru că, nu-i  aşa, „noua prietenie celebrează valorile creativităţii, imaginaţiei şi împuternicirii personale„, după cum se arată într-o prezentare a acestui proiect. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO