Căutare

Share this article

Vă invităm la o porţie de visare sau daydreaming, cum ar zice englezii. V-ar plăcea să faceţi o călătorie prin oraşele lumii din confortul fotoliului de acasă? Vă propunem o listă de 13 oraşe cu străduţe fermecătoare prin care să tot rătăceşti! Iar dacă drumurile (sau avioanele) vă duc într-acolo, vă sfătuim să vă bucuraţi de fiecare imagine, de fiecare pas!

Marrakech, Maroc

Marrakech-ul este un oraş vibrant, plin de culoare. Oriunde aţi păşi pe străduţele Medinei medievale vă veţi lăsa scăldaţi în arome şi nuanţe vii. Oraşul marocan este un deliciu culinar şi vizual! Răsfăţaţi-vă simţurile!

Havana, Cuba

Străzile din Havana abundă în elemente contradictorii care se amestecă într-un peisaj cu adevărat armonios. Pastelurile se împletesc cu puternicele culori de bază. Maşinile de epocă străbat alene aceste străduţe viu colorate, îndreptându-se către ţărmurile scăldate de soare. Mergeţi şi voi pe urmele conchistadorilor!

Cartagena, Columbia

Cartagena este unul dintre cele mai romantice oraşe de pe pământ. Ne vor contrazice îndrăgostiţii din/de Paris, însă Cartagena îi face cu adevărat concurenţă acestuia din urmă, cu străduţele sale întortocheate şi aleile sale pavate, cu bisericile coloniale şi casele acoperite de iederă şi flori căţărătoare multicolore. Faceţi o plimbare de după-amiază şi lăsaţi-vă înconjuraţi de farmecul oraşului.

Alaçati, Turcia

Casele albe ale oraşului Alaçati te fac să te opreşti la orice pas, iar obloanele colorate în albastru oferă clădirilor o senzaţie de calm şi serenitate. Străzile par nişte serpentine care se varsă unele într-altele, iar ţărmul Mării Egee te atrage ca un magnet. Dacă alegeţi să rătăciţi pe străzile din Alaçati, nu ocoliţi galeriile de artă şi buticurile deschise la tot pasul! Uitaţi de aparatul de fotografiat şi încercaţi să memoraţi nuanţele de albastru şi verde, care dau oraşului un aer liniştit.

Umbria, Italia

Numită adesea inima verde a Italiei, Umbria este o zonă cu adevărat deosebită. Este singura regiune italiană care nu are ţărm sau graniţă cu vreo altă ţară, şi este foarte accesibilă atât dinspre Florenţa, cât şi dinspre Roma. În Umbria vă provocăm să lăsaţi drumurile să vă conducă unde vor ele, căci regiunea are resurse pentru fiecare în parte, indiferent că alegeţi să străbateţi oraşul Perugia sau alte localităţi medievale, sau că vreţi să vedeţi pădurile umbroase de un verde-smarald. Iubitorii vinului vor avea cu siguranţă cu ce să îşi bucure papilele!

Paris, Franţa

Nici o zonă nu pare să vorbească mai bine despre Paris la fel cum o face Montmartre. Acest „Munte al Martirilor” găzduieşte un cartier fermecător ce abundă în străzi abrupte pietruite, piaţete pline de viaţă, care te îmbie dis-de-dimineaţă cu arome dulci de croissant. Comandaţi o cafea şi bucuraţi-vă! Trăiţi din plin stilul de viaţă parizian!

Barcelona, Spania

În Barcelona este inutil să vă spună cineva „atenţie pe unde păşiţi!”. Arhitectura acestui oraş este atât de captivantă, încât nu ai cum să mergi cu privirea în pământ. De la clădirile-opere de artă semnate de Gaudi, la vechile străduţe cu accente gotice, totul trebuie descoperit la pas. Puteţi începe pe Rambla şi de acolo să uitaţi complet de hartă!

Jaisalmer, India

Zidurile galbene din Jaisalmer strălucesc ca aurul în lumina soarelui. De altfel, Jaisalmer este poreclit „Oraşul de Aur” din India. Şi pe bună dreptate!  Este un oraş recunoscut pentru arhitectura sa cu clădiri realizate din gresie galbenă (un tip de calcar aparte) şi pentru bazarele sale pline de culoare. Indiferent că alegeţi shopping-ul sau arhitectura, vă garantăm că vă veţi bucura de ceea ce oferă acest oraş.

Amsterdam, Olanda

În capitala Olandei puteţi să mergeţi cu barca sau cu bicicleta, însă nu evitaţi nici plimbările pe jos. Amsterdamul abundă în poduri şi canale, însă nici clădirile nu trebuie trecute cu vederea. Străzile pietruite vă vor conduce către pajişti cu lalele înflorite sau în cafenele cu ştaif. Dacă ajungeţi prin preajma canalului Reguliersgracht, acesta vă va oferi o privelişte superbă supra celor „şapte poduri din Amsterdam“.  Nu îl ocoliţi!

Sousse, Tunisia

Sousse mai este cunoscut sub numele de „Perla Sahelului”. Este una dintre cele mai vechi localităţi din Tunisia, un oraş medieval cu pereţi coloraţi, pavaj de piatră şi plaje uimitoare, pe care vă invităm să îl descoperiţi în plimbări lungi, fără să vă grăbiţi. Sousse a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, şi asta înseamnă că este cu adevărat deosebit!

Évora, Portugalia

Situat în inima regiunii Alentejo, acest oraş medieval din Portugalia este de-a dreptul fermecător. În peregrinările voastre prin oraş veţi întâlni numeroase muzee şi monumente. O să vă placă să rătăciţi pe străduţele pietruite. Oraşul este plin de culoare!

Lindau, Germania

Lindau arata ca un tărâm de basm. Străzile şi clădirile sale par făcute din turtă dulce! Dacă mai ţinem cont şi de faptul că localitatea se află pe o insulă la graniţa dintre Germania şi Elveţia, atunci chiar pare că am nimerit în file din poveste! Pe străduţele din centrului istoric al oraşului, casele medievale vă conduc pe un traseu şerpuit plin de culoare. Lăsaţi-vă ademeniţi!

Dubrovnik, Croaţia

Dubrovnik aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, după ce a devenit „teatrul ostilităţilor” din Game of Thrones. Însă Dubrovnik-ul datează din secolul al XIII-lea şi şi-a câştigat renumele de-a lungul anilor. Este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa ce musteşte de arhitectură gotică, renascentistă şi barocă. Adăugaţi peisajului apele albastre ale Mării Adriatice şi veţi avea toate motivele să rătăciţi pe străzile sale! Nu credem că va avea nimeni motiv să strige după voi „Shame! Shame! Shame!”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO